Ugrás a tartalomra
Nők tárlata, Magyarkanizsa
Pannon RTV

Nők tárlata Magyarkanizsán

2018-02-20
18:47
2018-02-20
20:08
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
Nők tárlata, Magyarkanizsa

A magyarkanizsai Vajdasági Képzőművészeti Kör öt község mintegy 12 településéről majdnem száz alkotó munkáját tudta elhozni a hagyományos tárlatra. Kenyeres Ivanka, elnök, Vajdasági Képzőművészeti Kör, Magyarkanizsa: „Ha azt mondhatom, hogy nagyon boldog vagyok, remélem, hogy abban minden benne van, mert eddig ez a legnagyobb kiállítás, és mindenkit, aki jelentkezett, hogy szeretné kiállítani a munkáit, azt elfogadtuk.”

A kiállításmegnyitót színes művelődési műsor gazdagította. A hölgyek képzőművészeti alkotásait Kerekes Sándor szabadkai festő méltatta. Többen az ő csoportjából is kiállítottak, közöttük Magyari Éva is, aki Magyarkanizsáról származott el Szabadkára. A tárlaton a Főnix madár című képével szerepelt. „Ez voltaképpen arról szól, hogy amikor nagy bajban, bánatban vagyunk, akkor a Főnixről is példát vehetünk, tehát lentről is várjuk a segítséget, ugyanakkor fentről, az égből is.

Nők tárlata, Magyarkanizsa

A kiállításon nemcsak festményekben, hanem szebbnél szebb kézimunkákban és virágkompozíciókban is gyönyörködhettek a megjelentek. Szurap Ágnes, a magyarkanizsai Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület kézimunka-szakosztálya elnökének megítélése szerint a kiállított munkák mind gyönyörűek, ő maga viszont a hagyományos kézimunkázás híve. „Nekem legszebbek a hagyományos kézimunkák, ott generációk folyamán kristályosodtak ki a motívumok is, a színösszeállítás is, úgyhogy nekem a hagyományos kézimunkák tetszenek.”

A Nők tárlatának alkotásait az érdeklődők március 12-ig tekinthetik meg a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban.

Nők tárlata
Magyarkanizsa

Most

20:58, Frissítve: 21:09

Rossi váltja Leekenst

Marco Rossi veszi át a magyar labdarúgó-válogatott irányítását – számolt be róla a magyar szövetség hivatalos honlapján.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.