Ugrás a tartalomra

Nők tárlata Magyarkanizsán

2018.02.20
18:47
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.

A magyarkanizsai Vajdasági Képzőművészeti Kör öt község mintegy 12 településéről majdnem száz alkotó munkáját tudta elhozni a hagyományos tárlatra. Kenyeres Ivanka, elnök, Vajdasági Képzőművészeti Kör, Magyarkanizsa: „Ha azt mondhatom, hogy nagyon boldog vagyok, remélem, hogy abban minden benne van, mert eddig ez a legnagyobb kiállítás, és mindenkit, aki jelentkezett, hogy szeretné kiállítani a munkáit, azt elfogadtuk.”

A kiállításmegnyitót színes művelődési műsor gazdagította. A hölgyek képzőművészeti alkotásait Kerekes Sándor szabadkai festő méltatta. Többen az ő csoportjából is kiállítottak, közöttük Magyari Éva is, aki Magyarkanizsáról származott el Szabadkára. A tárlaton a Főnix madár című képével szerepelt. „Ez voltaképpen arról szól, hogy amikor nagy bajban, bánatban vagyunk, akkor a Főnixről is példát vehetünk, tehát lentről is várjuk a segítséget, ugyanakkor fentről, az égből is.

A kiállításon nemcsak festményekben, hanem szebbnél szebb kézimunkákban és virágkompozíciókban is gyönyörködhettek a megjelentek. Szurap Ágnes, a magyarkanizsai Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület kézimunka-szakosztálya elnökének megítélése szerint a kiállított munkák mind gyönyörűek, ő maga viszont a hagyományos kézimunkázás híve. „Nekem legszebbek a hagyományos kézimunkák, ott generációk folyamán kristályosodtak ki a motívumok is, a színösszeállítás is, úgyhogy nekem a hagyományos kézimunkák tetszenek.”

A Nők tárlatának alkotásait az érdeklődők március 12-ig tekinthetik meg a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban.

Nők tárlata
Magyarkanizsa

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.