Ugrás a tartalomra
Nők tárlata, Magyarkanizsa
Pannon RTV

Nők tárlata Magyarkanizsán

2018-02-20
18:47
2018-02-20
20:08
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban megnyílt a Nők tárlata elnevezésű képzőművészeti és kézimunka-kiállítás, amelyen majdnem száz nő alkotását tekinthetik meg az érdeklődők.
Nők tárlata, Magyarkanizsa

A magyarkanizsai Vajdasági Képzőművészeti Kör öt község mintegy 12 településéről majdnem száz alkotó munkáját tudta elhozni a hagyományos tárlatra. Kenyeres Ivanka, elnök, Vajdasági Képzőművészeti Kör, Magyarkanizsa: „Ha azt mondhatom, hogy nagyon boldog vagyok, remélem, hogy abban minden benne van, mert eddig ez a legnagyobb kiállítás, és mindenkit, aki jelentkezett, hogy szeretné kiállítani a munkáit, azt elfogadtuk.”

A kiállításmegnyitót színes művelődési műsor gazdagította. A hölgyek képzőművészeti alkotásait Kerekes Sándor szabadkai festő méltatta. Többen az ő csoportjából is kiállítottak, közöttük Magyari Éva is, aki Magyarkanizsáról származott el Szabadkára. A tárlaton a Főnix madár című képével szerepelt. „Ez voltaképpen arról szól, hogy amikor nagy bajban, bánatban vagyunk, akkor a Főnixről is példát vehetünk, tehát lentről is várjuk a segítséget, ugyanakkor fentről, az égből is.

Nők tárlata, Magyarkanizsa

A kiállításon nemcsak festményekben, hanem szebbnél szebb kézimunkákban és virágkompozíciókban is gyönyörködhettek a megjelentek. Szurap Ágnes, a magyarkanizsai Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület kézimunka-szakosztálya elnökének megítélése szerint a kiállított munkák mind gyönyörűek, ő maga viszont a hagyományos kézimunkázás híve. „Nekem legszebbek a hagyományos kézimunkák, ott generációk folyamán kristályosodtak ki a motívumok is, a színösszeállítás is, úgyhogy nekem a hagyományos kézimunkák tetszenek.”

A Nők tárlatának alkotásait az érdeklődők március 12-ig tekinthetik meg a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban.

Nők tárlata
Magyarkanizsa

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Kombi Operatúra felirattal

Szabadkán vendégszerepel a Magyar Állami Operaház

A hétvégén 12 kamionnal érkezik Szabadkára a Magyar Állami Operaház, amelynek egyik legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra. Erdély és Ungvár után Szabadkán a Sportcsarnokban lépnek fel.