Ugrás a tartalomra

Nők tárlata - több mint 100 alkotás Magyarkanizsán

2024.02.22
21:35
2024.02.23
16:25
Forrás
Pannon RTV
A kiállítás március 8-ig látogatható

Több mint 100 képzőművészeti és kézműves alkotást állítottak ki a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban. 22. alkalommal szervezték meg a Nők tárlatát.

Festmények és igényes kézimunkák is helyet kaptak a csütörtök délután ünnepélyes keretek között megnyitott Nők tárlata elnevezésű kiállításon. A helyi Panda Rádió is már több éve áll a kezdeményezés mögé, hiszen fontosnak tartják a nők támogatását ilyen szempontból is.

Kiss Zenóbia, vezető, Panda Rádió, Magyarkanizsa: „Azért tartjuk fontosnak, mert szeretnénk kiemelni, hogy mennyire fontos, hogy a térségünkben mennyire sok értékes nő van, aki ezeket csinálja, meg a művészetnek is szeretnénk teret engedni, hogy lássák az emberek, hogy itt Kanizsán is mennyire sokszínűek az emberek, mennyire sokszínű dolgokkal foglalkoznak az emberek.”

A kiállítás megálmodója 22 évvel ezelőtt Kenyeres Ivanka volt, aki azóta is töretlen lelkesedéssel szervezi meg minden évben. „17 egyesületből, csoportból állítanak ki a nők, a lányok, az idősek, mindenki, aki foglalkozik festészettel vagy kézimunkával. 17 városból vagy helységből jöttek. Kikindáról, Szabadkáról, Palicsról, Becséről, Belgrádból, Újvidékből, kis Vajdaság van itt.”

A tárlat március 8-ig látogatható a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban.

Nők tárlata
Kiss Zenóbia
Kenyeres Ivanka
kiállítás
Magyarkanizsa

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.