Ugrás a tartalomra

Oktoberfestet tartottak Szabadkán

2018.10.31
15:14
2018.10.31
16:22
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepséget második alkalommal szervezte meg Maria Theresiopolis Német Egyesület.

Bajor perec és sör - ezek a legfontosabbak a müncheni Oktoberfesten és mindezeket most a szabadkai Oktoberfesten is megtalálhatták a szórakozni vágyok. Az ünnepség a Maria Theresiopolis Német Egyesület Crystal táncegyüttesének és a Regenbogen kórus közös előadásával kezdődött.

Márta Julianna Pfeiffer Neugebauer, tag, Regenbogen kórus, Szabadka: „A Maria Theresiopolis Német Egyesület egyik tevékenysége a Regenbogen, vagyis a szivárvány énekkar. Csak német népdalokat, szakrális dalokat és heimatlieder, vagyis hazámat sirató dalokat adunk elő, amik nagyon szép dalok.”

A Maria Theresiopolis Német Egyesület hat éve alakult, a szabadkai németek hagyományainak ápolása céljából. Dobó Weigner Kornélia az egyesület elnöke elmondta, a tavalyi, első alkalommal megtartott Oktoberfest nagy sikere miatt idén is megszervezték az ünnepséget.

Dobó Weigner Kornélia, elnök, Maria Theresiopolis Német Egyesület, Szabadka: „Szabályosan és szó szerint az összes generációt felölelő programjaink vannak. Ugyanis az állami bilingvális óvoda, a Däumelinchen avagy a Pöttöm Panna óvodából a gyermekek is eljöttek bemutatni a programjukat a nagyközönségnek, mert erre csak évente kétszer van lehetőségük és azt is csak a szülőknek. Ezzel is szeretnénk népszerűsíteni a német kultúrát és a német nyelvet, amire mi nagyon büszkék vagyunk, mert  a mi őseink is ezen a vidékeken éltek, és szeretnénk a hagyományokat ápolni, és előttük ezzel tisztelegni.”

Az egyesület nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a helyi gyerekekkel is megismertesse a német nyelvet és kultúrát.

Szabadka
Oktoberfest
Maria Theresiopolis Német Egyesület

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.