Ugrás a tartalomra

Őseink Zenéje Szenttamáson (videó)

2017.01.15
11:55
Felejthetetlen élményben lehetett részük azoknak, akik részt vettek tegnap este az Őseink Zenéje népzenei rendezvényen Szenttamáson
Felejthetetlen élményben lehetett részük azoknak, akik részt vettek tegnap este az Őseink Zenéje népzenei rendezvényen Szenttamáson. Az eseményen Brasnyó Antal és zenekara kápráztatta el a közönséget koncertjével. A felálláshoz idén Csizmadia Anna is csatlakozott. A zenés rendezvényt Radivoj Paroški, a szenttamási Községi Képviselő-testület elnöke nyitotta meg. A pozitív visszajelzések idén sem maradtak el. Az Őseink Zenéje idén is töretlen sikert aratott. Popovity Éva, Szenttamás: „A kezdetétől a végéig príma volt, nagyon jó.” Szabó Jolán, Szenttamás: „Nagyon szép volt. Én most voltam először, korábban soha sem voltam. De nagyon tetszett.” Ifjú Judit, Szenttamás: „Ezt a hazai zenét, a mi berkeinkből valót, nagyon megkedveltük és nagyon szerettük volna hallani. Nem is tudtuk, hogy ilyen jó zenészeink vannak valójában.” Brasnyó Antal a Fokos és a Juhász zenekar tagjaival karöltve közel másfél órás koncerttel varázsolta el a népzene rajongóit. Brasnyó Antal, népzenész: „Szabadon bárki bármit rájátszhat, ami abba belefér. Nincs olyan, hogy valami meg van kötve és csak így kell játszani. Szabadjára kell engedni az egészet. Szerintem akkor él a zene igazán, ha szabadjára van engedve.” pannon oseink zeneje 2 A zenekar tavalyi koncertjéhez képest most egy szerteágazóbb, a Kárpát-medence szinte minden tájegységét felölelő népzenei műsorral lépett színpadra. Juhász Gábor, a Juhász zenekar vezetője: „Igazából mindenki bele tudja képzelni azt, amit érez. A közönségnek egy kis szabadságot adunk, hogy a zenénk által engedje szabadjára a fantáziáját és érezze jól magát.” A koncerthez idén vendégelőadóként Csizmadia Anna is csatlakozott. A bácskertesi népdalénekes számára nagy öröm volt, hogy végre az Őseink Zenéje rendezvényen is felléphetett. Csizmadia Anna, népdalénekes: „Többször is, négyszer, ha jól emlékszem, meg lettem hívva, de vagy vizsgaidőszakom volt, vagy pedig egy másik fellépést vállaltam már el, így sajnos mindig le kellett mondanom. Ma ez egy úgymond történelmi pillanat számomra, hogy én is énekelhetek itt ma.”



Az Őseink Zenéjét idén már 15. alkalommal szervezték meg. Kiss Csaba, szervező: „Lévén, hogy a farsangnyitásról, a jókedvről, népzenéről és nem utolsó sorban az itt maradásunkról szól a történet, nincs különösebb gondunk a munkával és az előkészületekkel. Csak közönség legyen.” A népzenei esemény idén is, már hagyományosan, késő éjszakáig tartó táncházzal zárult.
Szenttamás
Őseink Zenéje

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.