Ugrás a tartalomra

Palásti Andrea és Végel László munkásságát is jutalmazták

2016.04.23
11:17
A Vajdasági Művelődési Intézet tájékoztatása szerint a Kultúra Szikrái Díj idei nyertesei Palásti Andrea vizuális művész, Végel László író, Branislav Guta Grubački menedzser és a Hashira zsidó kórus
A Vajdasági Művelődési Intézet tájékoztatása szerint a Kultúra Szikrái Díj idei nyertesei Palásti Andrea vizuális művész, Végel László író, Branislav Guta Grubački menedzser és a Hashira zsidó kórus. A díjátadó április 28-án, csütörtökön lesz. Palásti Andrea a kortárs alkotómunkáért kapta a díjat. A multikulturalizmusért és az interkulturalitásért járó díjat Branislav Guta Grubački kapta. Az indoklás szerint különféle olyan projekteket inspirált, amelyek Vajdaságot olyan régióként definiálják, amely több nemzet együttélésének hagyományát ápolja. Az újvidéki zsidó hitközség kórusa, a Hashira a kulturális örökség megóvásáért érdemelte ki a díjat. Végel László kapta az életműért járó érmet, aki irodalmi és művészeti munkájával Vajdaság kultúrája mellett kötelezte el magát, Újvidéket pedig ismertté tette az európai irodalomban. A Vajdasági Művelődési Intézet indoklása szerint Végel László nemcsak író, hanem vezető újvidéki értelmiségi, a kisebbségi jogok élharcosa, a nacionalista és totalitárius rezsim kritikusa is. (Dnevnik, Vajdaság MA)

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 17:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.