Ugrás a tartalomra

Palicson koncertezik júliusban a Margaret Island

2023.06.20
07:18
2023.06.20
11:38
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi formáció a VM4K Nyárhangoló Fesztiválján lép majd fel. Lábas Viki és zenekara számos slágert jegyez, a magyar toplisták rendszeres szereplői és több rangos díj birtokosai is.

A Margaret Island 2014-ben alakult, első nagy slágerük, az Eső 2015-ben jött ki. Azóta állandó szereplői a magyar könnyűzenének. 2016-ban Fonogram-díjat nyertek az év felfedezettje kategóriában, 2018-ban az év junior könnyűzenei alkotója Artisjus-díjat is megkapták. 2017-ben az Egyszer volt, 2019-ben pedig a III című albumuk lett aranylemez. A zenekar nevét a Margit-szigetről kapta, mely a tagok szerint a nyugalom, az egymásra figyelés, a kiszakadás, a természetközelség és az egyszerűség szinonimája. Ezt a hangulatot most a vajdasági közönség is megismerheti.

Füstös Bálint, gitáros, Margaret Island: „Nagyon örülünk, hogy mehetünk, nagyon-nagyon várjuk a koncertet. Igyekszünk egy válogatást csinálni az eddigi dalainkból. Szóval a koncert-kedvenc dalok biztosan benne lesznek. Belecsempészünk egy-két újdonságot is, a most megjelenő dalainkat, vagy amiken most dolgozunk. Aki eljön, az kaphat majd egy általános képet arról, hogy miben vagyunk. Egy jó hangulatú fesztiválbulit szeretnénk tartani.”

A nyárral a koncertszezon is elkezdődött, de egy különleges projekten is dolgozik a zenekar.

Lábas Viki, énekes, Margaret Island: „Dolgozunk a szegedi kortárs balettosokkal egy közös darabon, aminek az lesz a címe, hogy Fénytörés. Az év vége és a jövő év majd erről fog szólni. Közben pedig 10 éves lesz a zenekar, úgyhogy jövőre meg fog jelenni egy lemezünk, és együtt szeretnénk megünnepelni a 10. születésnapunkat.”

A Margaret Island július 8-án, 21 órától ad koncertet Palicson, a Bagolyvár melletti nagyszínpadon. A koncert a VM4K II. Nyárhangoló Fesztiváljának egyik legjobban várt eseménye. A Margaret Island mellett egyébként Ákos is koncertezik a fesztiválon, őt egy nappal korábban, július 7-én láthatja a közönség.

Palics
Nyárhangoló Fesztivál
Margaret Island
Lábas Viki
Füstös Bálint

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.