Ugrás a tartalomra

A Pannon RTV munkatársainak alkotásait is bemutatták a 23. Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemlén

2023.10.09
15:02
2023.10.09
15:23
Forrás
Pannon RTV
A Herczeg Zsolt által rendezett Antika és az Agárdi Gábor szövege nyomán készült Szalonspicc című rövidfilmeket Nagyváradon és Kolozsvárott is megtekinthette a közönség.

Nagyváradon telt házas közönségtalálkozón meséltek médiaházunk munkatársai arról, hogyan születtek a produkciók.

Herczeg Zsolt elmondta, hogy bár a dramatizált elemekkel ötvözött történetmesélést kedveli leginkább, Antika személye annyi réteget rejt, hogy ő önmagában vitte előre a történetet.

A Szalonspicc kapcsán pedig több néző is megjegyezte, hogy öröm volt a legendás magyar színművész, Koltai Róbert hangján hallani a történetet.

Kolozsvárott a szervezők elmondták, hogy először volt vajdasági rövidfilmeket felvonultató kísérőprogram, amit az ottani helyszínen is jól fogadtak a nézők.

Az említett programban bemutatták még a K. Kovács Ákos által rendezett, nemzetközileg is méltatott és díjazott Branka című kisjátékfilmet, a maga nemében és műfajában is egyedi, Láttam című versfilmet, amit Bicskei Zoltán rendezett, illetve az Iván Attila nevével fémjelzett, Ha jön a fa, menni kell című produkciót.

Antika
Pannon RTV
Filmtettfeszt
Erdélyi Magyar Filmszemle
Herczeg Zsolt
Agárdi Gábor
Szalonspicc
nagyvárad
Kolozsvár
Koltai Róbert
K. Kovács Ákos
Branka
Láttam
Bicskei Zoltán
Iván Attila

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.