Ugrás a tartalomra

A Pannon TV díjazott kisfilmjeit vetítették a VM4K-ban

2023.10.27
17:33
2023.10.27
20:51
Forrás
Pannon RTV
Az alkotók meséltek a kisfilmekről.

A Pannon Televízió két díjazott kisfilmjének vetítésén vehettek részt az érdeklődők csütörtökön este a VM4K-ban Szabadkán. A #Atyavilág és az Oázis című alkotások megtekintése után az alkotók meséltek a kisfilmekről és a közös munkáról.

Az Oázis a Szabadkán élő Marika néni mindennapjait mutatja be. Az alkotás több fontos kérdést feszeget, amely sokakat érint. Dobó Engi Florinda, szerkesztő, Pannon RTV: „Bemutatja azt, hogy milyen körülmények között él. Lényegében ez egy kicsit társadalomkritika is abból a szempontból, hogy egy családi házat körbevesznek lassan a lakóépületek, és ezáltal Marika néni életébe sokan belelátnak. Mi is egy kicsit belelestünk az ő életébe, az ő élettörténetébe.”

A #Atyavilág Horváth Ákos atyát mutatja be, aki a portréfilm készítésekor Magyarkanizsán szolgált. Azóta már Újvidéken tevékenykedik káplánként. A filmvetítésen bemutatásra került a kisfilm hosszabb verziója. Lajkó Anett, szerkesztő, Pannon RTV: „Ő maga is egy nagyon fiatal atya, aki edzeni jár, aki nagyon szoros kapcsolatot ápol a hívekkel, úgy a fiatalokkal, mint az idősekkel. A magyarkanizsai közösség még a film készülésekor nagyon a szívébe fogadta Ákost, tehát róla szól. Tulajdonképpen öt részből épül fel ez a film. Ez egy 26 perces portréfilm.

Mindkét díjnyertes alkotás vágását Masa Attila végezte. Elmondta, voltak kihívások. „Tematikailag is mást fed le a két film. Az operatőri munka is egész más mindkét filmnél. Kihívás. A napi rutin mellett ez egy gyöngyszemnek számít, amiket csinálhatunk.”

Az Oázis című filmet Dobó Engi Florinda, Csipak Edvin, Szalai Adrián és Masa Attila készítette. A #Atyavilág című film alkotói pedig: Lajkó Anett, Tímár Zsolt és Masa Attila.

VM4K
#Atyavilág
Oázis

Most

17:18, Frissítve: 17:26

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihatással van

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.