Ugrás a tartalomra

A Pannon TV díjazott kisfilmjeit vetítették a VM4K-ban

2023.10.27
17:33
2023.10.27
20:51
Forrás
Pannon RTV
Az alkotók meséltek a kisfilmekről.

A Pannon Televízió két díjazott kisfilmjének vetítésén vehettek részt az érdeklődők csütörtökön este a VM4K-ban Szabadkán. A #Atyavilág és az Oázis című alkotások megtekintése után az alkotók meséltek a kisfilmekről és a közös munkáról.

Az Oázis a Szabadkán élő Marika néni mindennapjait mutatja be. Az alkotás több fontos kérdést feszeget, amely sokakat érint. Dobó Engi Florinda, szerkesztő, Pannon RTV: „Bemutatja azt, hogy milyen körülmények között él. Lényegében ez egy kicsit társadalomkritika is abból a szempontból, hogy egy családi házat körbevesznek lassan a lakóépületek, és ezáltal Marika néni életébe sokan belelátnak. Mi is egy kicsit belelestünk az ő életébe, az ő élettörténetébe.”

A #Atyavilág Horváth Ákos atyát mutatja be, aki a portréfilm készítésekor Magyarkanizsán szolgált. Azóta már Újvidéken tevékenykedik káplánként. A filmvetítésen bemutatásra került a kisfilm hosszabb verziója. Lajkó Anett, szerkesztő, Pannon RTV: „Ő maga is egy nagyon fiatal atya, aki edzeni jár, aki nagyon szoros kapcsolatot ápol a hívekkel, úgy a fiatalokkal, mint az idősekkel. A magyarkanizsai közösség még a film készülésekor nagyon a szívébe fogadta Ákost, tehát róla szól. Tulajdonképpen öt részből épül fel ez a film. Ez egy 26 perces portréfilm.

Mindkét díjnyertes alkotás vágását Masa Attila végezte. Elmondta, voltak kihívások. „Tematikailag is mást fed le a két film. Az operatőri munka is egész más mindkét filmnél. Kihívás. A napi rutin mellett ez egy gyöngyszemnek számít, amiket csinálhatunk.”

Az Oázis című filmet Dobó Engi Florinda, Csipak Edvin, Szalai Adrián és Masa Attila készítette. A #Atyavilág című film alkotói pedig: Lajkó Anett, Tímár Zsolt és Masa Attila.

VM4K
#Atyavilág
Oázis

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.