Ugrás a tartalomra

Papp Dániel irodalmi est Bácskossuthfalván

2021.11.13
18:15
2021.11.14
07:06
Forrás
Pannon RTV
Az esemény keretében megkoszorúzták Papp Dániel emléktábláját, valamint kiosztották a meghirdetett fogalmazás-, esszé- és novellaíró pályázat, valamint rajzpályázat díjait is.

12. alkalommal szervezte meg a Moravicai Értelmiségi Fórum a Papp Dániel irodalmi estet a bácskossuthfalvai ECHO Gyermek- és Ifjúsági Központban.

Az esemény Papp Dániel emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődött a Moravicai Értelmiségi Fórum székházánál. Ezt követően a bácskossuthfalvi Echo Gyermek- és Ifjúsági Központban kultúrműsoron, majd három tudományos előadáson vehettek részt a pályázók.

A vajdasági szintű pályázatra 99 rajz és 99 irodalmi alkotás érkezett be. Gulyás Zétény, az Idős Kovács Gyula Általános Iskola nyolcadikos tanulója irodalmi művel jelentkezett. „Olyan fogalmazást írtam, ami Moravica kincseit mutatja be.”

Kezdetben csak helyi szintű volt a megmérettetés, ma már Vajdaság bármely pontjáról várják az alkotásokat - mondta Crnkovity Gábor, a Moravicai Értelmiségi Fórum elnöke. „12 alkalommal hirdettünk fogalmazás-, esszé- és novellaíró pályázatot. Három korcsoportban: az általános iskola ötödik és hatodik osztályában, hetedik és nyolcadik osztályosok részére, valamint a középiskolások részére. Az általános iskolásoktól főleg fogalmazásokat vártunk, míg a középiskolásokat próbáltunk buzdítani, hogy esszét írjanak, illetve aki szeret és tud novellát írni, akkor novellát írjon.”

Az esemény a pályázat nyerteseinek díjátadójával zárult. A rendezvényt a magyar kormány, Bácskossuthfalva Helyi Közössége, Topolya önkormányzata és a tartományi oktatási titkárság támogatta.

Papp Dániel irodalmi est
Crnkovity Gábor
Moravicai Értelmiségi Fórum

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.