Ugrás a tartalomra

Pár év kihagyás után újraindult a Budapesti Színházak Éjszakája

2024.03.24
16:47
Forrás
Pannon RTV
A magyar fővárosban 44 színház nyitotta meg kapuit, köztük a Budapesti Operettszínház, a Budapest Bábszínház, a Dumaszínház, a Fém Arts & Café és még sokan mások.

A Loupe Színházi Társulás a Magyar népmesék nyílt próbájával várta az érdeklődőket a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

A Budapesti Színházak Éjszakáján résztvevő teátrumok egyedi programokkal várták az érdeklődőket. A Loupe Színházi Társulás csapata mesedarabot próbált, amelyet Horváth János Antal rendez a közönség bevonásával. Berei-Nagy István: „A Loupe színháznak több előadását láttuk, nagyon tehetségesek, nagyon jó színészek vannak közöttük, és pontosan ezért nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy ők itt milyen programot állítottak össze számunkra. Azt várom, hogy megmutatkozzon minden színész egymás után. Üdítő színfolt a Loupe színház vállalkozása.”

A Loupe Színházi Társulás azzal a céllal jött létre, hogy olyan témájú előadásokat vigyenek színpadra, amelyek társadalmi problémákat dolgoznak fel és tabudöntögetők is. Horváth János Antal, rendező, Loupe Színházi Társulás: „Igazából azt találtuk ki, hogy kicsit mutatunk abból, hogy mi hogy szoktunk dolgozni. Alapul vesszük a magyar népmeséket, kicsit viccesen, kicsit komikusan bemutatjuk azt, hogy milyen formában és rendszerben dolgozunk. Megmutatjuk, hogy az első pillanattól az utolsóig hogyan épül fel egy színházi előadás.”

A Loupe Színházi Társulás műsoráról részletesebben a www.loupe.hu weboldalon olvashatnak.

Budapest
Budapesti Színházak Éjszakája
színház
Loup Színházi Társulás

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.