Ugrás a tartalomra

Petőfi 200 - Bélyeg, konferencia, Petőfi-busz

2023.09.29
21:05
2023.11.18
14:19
Forrás
Pannon RTV
Petőfi Sándor arcképét ábrázoló bélyeget bocsátott ki a Szerbiai Posta, amelyet a Magyar Szó Lapkiadó Kft. Forum nyomdájának bélyegosztálya nyomtatott ki.

A magyar költőóriást szemléltető és előtte tisztelgő alkalmi bélyeget ünnepélyesen szeptember 22-én Belgrádban a Szerbiai Posta múzeumában mutatták be. A Petőfi születésének 200. évfordulója alkalmából szervezett a Mozdulj! Petőfi! Programsorozat egyik fontos mozzanata volt a bélyeg kibocsátása, egyben a magyar-szerb baráti viszonyok építésének egy újabb állomása.

A Közügyekben Lovas Ildikó a Vajdasági Magyar Képző Kutató és Kulturális Központ vezetője beszélt a Mozdulj! Petőfi! Programsorozat további állomásairól.

Petőfi 200
Lovas Ildikó
VM4K

Most

07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.