Ugrás a tartalomra

Petőfi megzenésített verseit hallgathatták az MTTK-sok

2022.05.10
14:18
2022.05.10
16:14
Forrás
Pannon RTV
Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a költő műveiből hallhattak verses-zenés összeállítást a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar diákjai a Mécsvirág együttes előadásában.

Az együttes a 26. Énekelt Versek Zentai Fesztiválja részeként számos helyen lép fel Petőfi műveit megszólaltatva: szerdán például a felsőhegyi könyvtárban, csütörtökön pedig a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtárban láthatják őket az érdeklődők.

Verebes Krnács Erika, előadóművész, Mécsvirág együttes: „Elhatároztuk, hogy készítünk egy mécsvirágos Petőfi-összeállítást. Tudni kell, hogy nagyon fontosnak tartjuk, hogy a népdalok is szerepeljenek a repertoáron. Ez nagyon különös dolog, mert sokan azt hiszik, hogy népdalokról van szó ez esetben, de nem csak népdalokról, hanem Petőfi népdalokról, amelyek már úgy ivódtak be a köztudatba, mintha népdalok lennének. Megzenésített versek is szerepelnek. Idén már arra törekedtünk, hogy saját megzenésítettek legyenek.”

Petőfi Sándor
MTTK
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
Mécsvirág együttes

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.