Ugrás a tartalomra

Pianissimo Fesztivál Szabadkán

2022.11.28
13:32
2022.11.28
16:28
Forrás
Pannon RTV
Idén is megszervezik Szabadkán a Pianissimo Fesztivált, melynek keretében nemzetközi versenyt is hirdettek a szervezők.

A fesztivál nyitókoncerttel kezdődik szerdán este, a versenyt pedig szombaton délután és vasárnap délelőtt fél 10 és 19 óra között tartják a Zeneiskola koncerttermében. A versenyen 6 évestől a 19 évesekig tíz kategóriában mérik össze tudásukat a fiatal zongoristák, ugyanis egyetemi hallgatók is beneveztek a versenyre. Játékukat zsűri értékeli majd, és a verseny legjobbjai záróhangversenyen lépnek majd fel a Városháza dísztermében vasárnap, december 4-én, este fél nyolckor.

A fesztivál minden rendezvényére ingyenes lesz a belépés.

Máté Krisztina, a fesztivál szervezője: "2019-ben volt utoljára megtartva a fesztivál keretén belül a nemzetközi zongoraverseny, és az idén szintén meghirdettük, és kilencvenen jelentkeztek – Magyarországról, Horvátországból, Bosznia és Hercegovinából és természetesen Szerbia egész területéről jelentkeztek versenyzők, akik nagy szeretettel várják, hogy jöhessenek Szabadkára. Két koncertet tartunk a fesztivál keretén belül, az első a megnyitó hangverseny, az november 30-án fél 8-kor lesz megtartva a Városháza dísztermében. Egy igazán érdekes, rendhagyó koncert lesz, mivelhogy csak fiatal növendékek lépnek fel, tehát a Zeneiskola legifjabb növendékei, 6 és 10 éves kor között."

Pianissimo
zongora
fesztivál
Szabadka

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.