Ugrás a tartalomra

Piszkos Fred, a kapitány az Újvidéki Színházban

2019.12.16
19:37
2019.12.16
19:44
Forrás
Pannon RTV
Lénárd Róbert, az előadás rendezője szerint mindennél bonyolultabb algebrafeladat volt Rejtő Jenő művének színpadra állítása.

Rejtő Jenő klasszikusát, a Piszkos Fred, a kapitányt vitte színre az Újvidéki Színház társulata. Az új előadást szerdán mutatja be a társulat Újvidéken. A főbb szerepekben Gombos Dánielt, Szalai Bencét és Pongó Gábort láthatja a közönség. A darab rendezője Lénárd Róbert.

Lénárd Róbert, rendező: „Én ennél bonyolultabb algebrafeladatot az életben nem oldottam meg, mint a Piszkos Fred adaptációja. Iszonyatosan sok minden történik a regényben, nehéz kiválasztani, hogy mi az, ami ebből benne kell, hogy maradjon, pont az archetípus miatt. Mi az, ami benne kell, hogy maradjon a történet szempontjából. Van benne egy szereplő, Bonifácnak hívják, a regényben összesen talán hat mondata van. Ha kihúzom, összeomlik. Muszáj volt beletenni hat mondattal a Bonifác nevű szereplőt, mert egyszerűen ha kihúzom, összeomlik az egész, mint a kártyavár. Tehát nem volt egy egyszerű történet megcsinálni, viszont roppantul élvezetes.”

Piszkos Fred
Újvidéki Színház
Lénárd Róbert
Rejtő Jenő
bemutató

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.