Ugrás a tartalomra

Radovan Vlahović kapta a Szirmai Károly Irodalmi Díjat

2021.12.17
16:56
Forrás
Pannon RTV
Radovan Vlahović kapta idén a Szirmai Károly Irodalmi Díjat. Temerinben, a Lukija Mušicki Művelődési Központban adták át neki az elismerést.

Radovan Vlahović író és a Bánáti Kulturális Központ igazgatója. Eddig mintegy negyven könyve jelent meg. Most a Sve je u glavi, vagyis Minden fejben dől el című elbeszéléskötetével nyerte el a díjat.

„A gyermekkorról és a felnőtté válásról szól, a felnövésről Vajdaságban, és Bánátban is, konkrétan a Beodra-Karlova nevű faluban, a Karlova nevű falurészben.”

A zsűrinek nehéz dolga volt, negyven könyv közül kellett választaniuk.

Bordás Győző zsűritag: „A Szirmai Díjnál, ha magyar nyelven, ha szerb nyelven osztjuk ki a díjat, mindig kétéves időszakot veszünk figyelembe. A negyvenről jutottunk végül az ötre, majd háromra, és végül is aztán Radovan Vlahović novellás könyvét választottuk.”

A díjat negyvenhatodszorra ítélték oda, és továbbra is folytatni szeretnék ezt a hagyományt.

Szirmai Károly Irodalmi Díj
Radovan Vlahović
Temerin
Lukijan Mušicki Kulturális Központ

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.