Ugrás a tartalomra

Rendhagyó helyen mutatkozott be a Kodály Spicy Jazz

2023.11.24
09:53
2023.11.24
16:29
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyó helyen, a Palics Magyar Művelődési Egyesületben mutatkozott be a Kodály Spicy Jazz zenekar a VM4K Csütörtök esték programsorozatának keretében. Az együttes a Kodály gyűjtés népdalait gondolta újra, a jazz és a funk eszközkészletével.

Malajziai koncertje után a VM4K meghívására érkezett a Palics Magyar Művelődési Központ színpadára a budapesti Kodály Spicy Jazz. A hagyományok tisztelete mellett bátran fűszerezik meg a Kodály által feldolgozott népdalokat friss és eredeti zenei hatásokkal.

Köles Márk, dob: „Adja magát a dal, bármilyen Kodály dal, meghallgatjuk az adott művet, és halljuk, hogy milyen feldolgozást tudnánk belőle csinálni.”

A zenekar mottója, Legyen Kodály a 21. századi fiataloké.

Görögh Dániel, trombita: „Azzal a céllal hoztuk össze a kiadóval a Kodály Spicy Jazzt, hogy a fiatalok körében újra népszerű legyen a népdal, és elkezdtük a Kodály Zoltán gyűjtötte népdalokat különböző stílusban feldolgozni, próbáljuk minél populárisabbra venni, játszunk metált, funkyt, jazzt, úgyhogy a jazzt is fűszerezzük népdallal és a népdalt is jazzel.”

Az együttes tagjai azt mondták, szerintük remekül jár kéz a kézben a klasszikus és a jazz zene. A budapesti zenekar 2017-ben alakult, és azóta működik nagy sikerrel.

Kodály Spicy Jazz
Palics Magyar Művelődési Egyesület
VM4K
Csütörtök esték

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.