Ugrás a tartalomra

Rendhagyó helyen mutatkozott be a Kodály Spicy Jazz

2023.11.24
09:53
2023.11.24
16:29
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyó helyen, a Palics Magyar Művelődési Egyesületben mutatkozott be a Kodály Spicy Jazz zenekar a VM4K Csütörtök esték programsorozatának keretében. Az együttes a Kodály gyűjtés népdalait gondolta újra, a jazz és a funk eszközkészletével.

Malajziai koncertje után a VM4K meghívására érkezett a Palics Magyar Művelődési Központ színpadára a budapesti Kodály Spicy Jazz. A hagyományok tisztelete mellett bátran fűszerezik meg a Kodály által feldolgozott népdalokat friss és eredeti zenei hatásokkal.

Köles Márk, dob: „Adja magát a dal, bármilyen Kodály dal, meghallgatjuk az adott művet, és halljuk, hogy milyen feldolgozást tudnánk belőle csinálni.”

A zenekar mottója, Legyen Kodály a 21. századi fiataloké.

Görögh Dániel, trombita: „Azzal a céllal hoztuk össze a kiadóval a Kodály Spicy Jazzt, hogy a fiatalok körében újra népszerű legyen a népdal, és elkezdtük a Kodály Zoltán gyűjtötte népdalokat különböző stílusban feldolgozni, próbáljuk minél populárisabbra venni, játszunk metált, funkyt, jazzt, úgyhogy a jazzt is fűszerezzük népdallal és a népdalt is jazzel.”

Az együttes tagjai azt mondták, szerintük remekül jár kéz a kézben a klasszikus és a jazz zene. A budapesti zenekar 2017-ben alakult, és azóta működik nagy sikerrel.

Kodály Spicy Jazz
Palics Magyar Művelődési Egyesület
VM4K
Csütörtök esték

Most

14:02, Frissítve: 16:34

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.

Népszerű