Ugrás a tartalomra

A sár arany – megtekinthető pénteken Magyarkanizsán

2021.04.13
11:27
2021.04.13
17:44
Forrás
Pannon RTV
A sár arany című dokumentumfilmet mutatják be pénteken 19 órakor a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely próbatermében.

A több mint 40 perces dokumentumfilm az oromhegyesi Kanyó Pál kubikosról, vályogvetőről szól. A 92 éves egykori kubikos a föld valamennyi arculatát ismeri, hiszen volt vályogtégla-készítő és vályogvető, valamint időskorára parasztember is.

A belépés díjtalan, de a nézőszám korlátozott, így helyfoglalás ajánlott a 024/4879-200-as telefonszámon vagy az rka@sks.co.rs e-mail-címen.

Bicskei Zoltán rendező: „Ugye ez egy kihalóban lévő mesterség és ezért nagyon érdekes. Nem csak a mesterségre vonatkozó része, hanem az is, hogy egy 92 éves ember miként élte meg a történelmet és azokra az igazán drámai és tragikus helyzetekre milyen választ adott. Ezt összevetve a mai sokkal könnyebb helyzetünkkel, hogy mi milyen választ adunk, bizony elszomorító a helyzet. Tehát egy jó tükröt kapunk ebben a filmben, aminek A sár arany a címe. Jómagam rendeztem és a Cinema Filmműhely produkciója.”

Bicskei Zoltán
A sár arany
dokumentumfilm
Magyarkanizsa

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.