Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sopsits Árpád Torzók című alkotása a VM4K Filmklubban

2022.05.19
21:35
A 2001-es film rendezője a 32. Magyar Filmszemle legjobb rendezés díját, Mácsai Pál színész pedig a legjobb mellékszereplő díját kapta.

A VM4K Filmklub legújabb vetítésén Sopsits Árpád Torzók című alkotását tekinthette meg a közönség Szabadkán. Az 1960-as évek Magyarországán Áron (Mészáros Tamás) a szülei válása után apjához (Gáspár Sándor) kerül, aki nem bír vele, és pár hónap után nevelőintézetbe adja. A 9 éves fiú a barátság, a nemiség és a művészet első élményeit itt éli át, de a szadista szigor hatására elhatározza, hogy megszökik a barátaival.

Pannon RTV
VM4K
Sopsits Árpád
Torzók

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű