Ugrás a tartalomra

Spanyol filmdíjat nyert az Aurora Borealis

2018.11.06
18:58
Forrás
MTI
A legjobb játékfilm díját nyerte el Mészáros Márta legutóbbi rendezése, az Aurora Borealis - Északi fény című magyar alkotás Spanyolországban, a La Laguna Nemzetközi Történelmi Filmfesztiválon.

Az Aurora Borealis világszerte nagy sikerrel szerepel a nemzetközi filmfesztiválokon. Chicagóban tavaly közönségdíjat nyert, a napokban zajló denveri filmfesztivál szervezői pedig Mészáros Márta előtt tisztelegnek az Aurora Borealis vetítésével. A filmet legközelebb a Dán Filmintézet rangos fesztiválja, az East by Southeast tűzi műsorra Koppenhágában. Mészáros Márta legutóbbi mozifilmje Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével készült a Filmteam gyártásában a Filmalap támogatásával. A fordulatokban gazdag családtörténet érzékenyen beszél a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről. 

Mészáros Márta
Aurora Borealis

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.