Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Stork Natasa nyerte el a legjobb alakítás díját a Les Arcs-i Filmfesztiválon

2020.12.18
22:31
2020.12.18
22:41
Forrás
MTI
A szemle december 26-áig tart, a versenyfilmeket eddig mintegy 40 ezren töltötték le, és a francia mozik várhatóan januári kinyitása után mintegy hetven helyen lesznek láthatók az alkotások.

Stork Natasa nyerte el a legjobb alakítás díját pénteken a Les Arcs-i Filmfesztiválon. A magyar színésznő az elismerést Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjében nyújtott alakításáért érdemelte ki. A francia Alpokban 12 éve rendezik meg a kizárólag európai filmeknek szentelt szemlét, amelynek alapvető célja a szakmai résztvevők mellett a nagyközönségnek is bemutatni a független európai filmek sokszínűségét. Idén az interneten tartják meg a rendezvényt.

A Kristály Nyíl elnevezésű fődíjat Jasmila Žbanić bosnyák filmrendező srebrenicai vérengzésről forgatott játékfilmjének, a Quo vadis, Aida? című drámának ítélte a zsűri.

Les Arcs
filmfesztivál
Stork Natasa

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:11, Frissítve: 17:23

Haladnak a korral a magyarkanizsai idősek

Ismét az okostelefon használatát ismertetik a magyarkanizsai időseknek, a helyi Felnőttképzők Regionális Hálózatának szervezésében. A 20 órás képzés alatt az alapoktól sajátíthatják el az okostelefon használatát.
15:19, Frissítve: 16:24

Évadnyitó a muzslyai Petőfiben

Másfél órás műsorral ünnepelték tegnap este 75 éves muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadnyitóját. A szakcsoportok bemutatkozása mellett a 16. évadnyitó rendezvény másik célja az új tagok toborzása volt.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.