Ugrás a tartalomra

Stork Natasa nyerte el a legjobb alakítás díját a Les Arcs-i Filmfesztiválon

2020.12.18
22:31
2020.12.18
22:41
Forrás
MTI
A szemle december 26-áig tart, a versenyfilmeket eddig mintegy 40 ezren töltötték le, és a francia mozik várhatóan januári kinyitása után mintegy hetven helyen lesznek láthatók az alkotások.

Stork Natasa nyerte el a legjobb alakítás díját pénteken a Les Arcs-i Filmfesztiválon. A magyar színésznő az elismerést Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjében nyújtott alakításáért érdemelte ki. A francia Alpokban 12 éve rendezik meg a kizárólag európai filmeknek szentelt szemlét, amelynek alapvető célja a szakmai résztvevők mellett a nagyközönségnek is bemutatni a független európai filmek sokszínűségét. Idén az interneten tartják meg a rendezvényt.

A Kristály Nyíl elnevezésű fődíjat Jasmila Žbanić bosnyák filmrendező srebrenicai vérengzésről forgatott játékfilmjének, a Quo vadis, Aida? című drámának ítélte a zsűri.

Les Arcs
filmfesztivál
Stork Natasa

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.