Ugrás a tartalomra
Városi Múzeum épület
Pannon RTV/Szalai Adrián

Szabadka és Hódmezővásárhely közös projektje

2019-06-07
14:29
Forrás
Pannon RTV
Megtartották Hódmezővásárhelyen a Közös művészeti örökségünk nyomában című IPA Határon átnyúló program megnyitóját.

A programban a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség és a Szabadkai Városi Múzeum működik együtt. A közlemény szerint Hódmezővásárhely és Szabadka rendkívül nagy potenciállal rendelkezik az örökségturizmus ágazatában. A két település a projekt által tud szervesen bekapcsolódni a régió turizmusába, amelynek alapja a turisztikai attrakciók fejlesztése mellett a közösség összefogása és a civil aktivitás növelése. A közös projekt célja a két település regionális örökségturisztikai kapcsolódását megerősíteni a művészeti- és iparművészeti hagyományok, illetve épített örökség megőrzésével.

Szabadka
Hódmezővásárhely
Közös művészeti örökségünk nyomában
IPA projekt
Szabadkai Városi Múzeum

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:13, Frissítve: 12:34

Kukkantsatok be a néptánc világába!

Libbentek a szoknyák, ropogtak a cipők és csattantak a kezek a csizmákon - színvonalas néptáncprodukciókat láthatott a közönség Újvidéken, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban.
11:59

Elhunyt Sára Sándor

Meghalt Sára Sándor Kossuth-nagydíjas és Balázs Béla-díjas operatőr, filmrendező, a nemzet művésze, az egykori Duna Televízió első elnök-főigazgatója.
11:35, Frissítve: 11:42

Kezdődik a csillagászati ősz

Szeptember 23-án délelőtt 9:50-kor érik ismét merőlegesen a Nap sugarai az Egyenlítőt. Ez az időpont az őszi napéjegyenlőség, ezzel pedig csillagászati értelemben is kezdetét veszi az ősz.
11:13, Frissítve: 11:20

New Yorkba utazik Aleksandar Vučić

A szerb államfő részt vesz az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének 74. ülésszakán. A központi téma a klímaváltozás lesz, de szóba kerül majd a koszovói kérdés rendezése is.
10:10, Frissítve: 10:18

Szükségünk lesz az esernyőre

A beboruló égboltból hétfőn több helyen várható eső, zápor. A nappali hőmérsékletek visszaesnek, az éjszakák ugyanakkor enyhülnek.
09:33

Ma van az autómentes nap

A világnapot 1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják. A jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosabb közlekedésre.
09:30, Frissítve: 09:55

Törték a kukoricát Tordán

Jó időben, sok vendége volt a Kukoricafesztiválnak Tordán. Kézi kukoricatörésben 12 hazai, anyaországi és romániai csapat mérte össze ügyességét.

Népszerű