Ugrás a tartalomra

Szabadka városának gyöngyszeme

2023.10.10
20:00
2023.11.18
13:49
Forrás
Pannon RTV
Szabadka városának gyöngyszeme címmel hirdetett esszépályázatot a Szabadkai Városi Könyvtár az intézmény fennállásának 133. évfordulójának alkalmából. Az eredményhirdetésen részleteket olvastak fel a beérkezett pályaművekből.

A kedd este megtartott eredményhirdetésen és záróünnepségen a Szabadkai Zeneiskola növendékei rövid műsort adtak elő, illetve a Szabadkai Népszínház színművészei részleteket olvastak fel a beérkezett pályaművekből. A mintegy 20 szerző könyvjutalomban részesült és megjutalmazták a könyvtár legszorgalmasabb olvasóit is.

Pálfi Anita, a Szabadkai Városi Könyvtár helytörténeti osztályának könyvtárosa: „Három kulcsfontosságú témát szerettünk volna képviselni. Elsősorban a helytörténeti örökségünknek a megerősítését, másodsorban azt, hogy a középiskolások gondolatai kifejezésre jussanak, és harmadsorban a fejlődést szerettük volna biztosítani. A beérkezett pályamunkák ezt rendkívül jól képviselik, ezen felül pedig kulturális örökséget is képviselnek, ugyanis a beérkezett pályamunkák rendkívül kreatívak lettek.”

Szabadka városának gyöngyszeme
Pálfi Anita
esszépályázat
Szabadkai Városi Könyvtár
Szabadkai Zeneiskola
Szabadkai Népszínház
Szabadka

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.