Ugrás a tartalomra

Szabadkai siker a budapesti Ady-versenyen

2022.11.25
07:42
2022.11.25
07:50
Forrás
Pannon RTV
Ady Endre születésének évfordulóján, november 22-én, versmondó versennyel emlékeztek meg a költőről Budapesten, az Ady Emlékmúzeumban Belváros-Lipótváros Önkormányzata és a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében.

Az Ifjú szívekben élek elnevezésű versenyen a szabadkai Életjel Csáth Géza Művészetbaráti Kör tagja, Basity Gréta a legjobbaknak járó elismerésben és arany minősítésű oklevélben részesült A föltámadás szomorúsága című vers előadásáért.

A versenyen dr. Havas Judit irodalomtörténész, Novák János zeneszerző, rendező és Blankó Miklós nyelvész értékelte a produkciókat.

A megemlékezésen a szervezők nevében a Belváros-Lipótváros Önkormányzata képviselője és a szabadkai Csáth-kör versmondója megkoszorúzta Varga Imre Kossuth-díjas szobrászművész Adyt ábrázoló domborművét a Veres Pálné utcai épület bejáratánál, a költő utolsó otthonának falán.

Ady Endre
szavalóverseny
Csáth Géza Művészetbaráti Kör
Basity Gréta
díj
Budapest

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.