Ugrás a tartalomra

Szakmai képzést szerveztek a vajdasági néptáncoktatóknak

2018.02.18
17:50
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Népi játék- és néptáncmódszertani továbbképzést tartottak vasárnap a palicsi Vigadóban.

A tanfolyamra népi ismeretekkel, néptánccal foglalkozó oktatók jelentkezhettek. A képzés célja, hogy a résztvevők olyan elméleti és gyakorlati tudást szerezzenek, amellyel színesíteni tudják a foglalkozásokat.     

Az Így tedd rá! népi játék- és néptáncmódszertani programnak köszönhetően az oktatók játékos keretek között ismertethetik meg a gyermekekkel a saját kultúrájukat. Balatoni Katalin, a magyarországi program megálmodója egy új szemléletmódot szeretne megmutatni az érdeklődőknek. Balatoni Katalin, néptáncpedagógus, neveléstudományi kutató, Magyarország: „A környékről olyanok gyűltek össze, akik gyerekekkel foglalkoznak hároméves kortól, de nemcsak gyerekekkel, hanem egészen 99 éves korig, tehát felnőttekkel is. Abban próbálok segítséget nyújtani, hogy megkeressük azokat a problémákat, amelyek a munkájuk során előjönnek, és ezekre próbálunk valamilyen módszertani választ találni.”

Közösen szervez képzéseket a néptáncosoknak a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet. Az ő együttműködésüknek köszönhetően jöhetett létre a mai kurzus is. Brezovszki Roland, szakmunkatárs, Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség: „Az év folyamán Vajdaság több településén, több körzetében szervezünk képzéseket, néptáncképzéseket, amelyet vajdasági szakemberek tartanak. Voltunk már Muzslyán, Maradékon, Szerémségben. Most éppen Pancsovára, Dél-Bánságba igyekszünk.”

Az év folyamán még több tanfolyamon vehetnek majd részt az érdeklődők, mondta el Brezovszki Roland.

néptáncoktató
képzés
Brezovszki Roland
VMMI
VMMSZ

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.