Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szakmai képzést szerveztek a vajdasági néptáncoktatóknak

2018.02.18
17:50
2018.02.18
17:56
Forrás
Pannon RTV
Népi játék- és néptáncmódszertani továbbképzést tartottak vasárnap a palicsi Vigadóban.

A tanfolyamra népi ismeretekkel, néptánccal foglalkozó oktatók jelentkezhettek. A képzés célja, hogy a résztvevők olyan elméleti és gyakorlati tudást szerezzenek, amellyel színesíteni tudják a foglalkozásokat.     

Az Így tedd rá! népi játék- és néptáncmódszertani programnak köszönhetően az oktatók játékos keretek között ismertethetik meg a gyermekekkel a saját kultúrájukat. Balatoni Katalin, a magyarországi program megálmodója egy új szemléletmódot szeretne megmutatni az érdeklődőknek. Balatoni Katalin, néptáncpedagógus, neveléstudományi kutató, Magyarország: „A környékről olyanok gyűltek össze, akik gyerekekkel foglalkoznak hároméves kortól, de nemcsak gyerekekkel, hanem egészen 99 éves korig, tehát felnőttekkel is. Abban próbálok segítséget nyújtani, hogy megkeressük azokat a problémákat, amelyek a munkájuk során előjönnek, és ezekre próbálunk valamilyen módszertani választ találni.”

Pannon RTV

Közösen szervez képzéseket a néptáncosoknak a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet. Az ő együttműködésüknek köszönhetően jöhetett létre a mai kurzus is. Brezovszki Roland, szakmunkatárs, Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség: „Az év folyamán Vajdaság több településén, több körzetében szervezünk képzéseket, néptáncképzéseket, amelyet vajdasági szakemberek tartanak. Voltunk már Muzslyán, Maradékon, Szerémségben. Most éppen Pancsovára, Dél-Bánságba igyekszünk.”

Az év folyamán még több tanfolyamon vehetnek majd részt az érdeklődők, mondta el Brezovszki Roland.

néptáncoktató
képzés
Brezovszki Roland
VMMI
VMMSZ

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:29

A ROSU bevonult a szerbek lakta Štrpcébe

A prištinai rendőri különleges egység tagjai kora reggel bevonultak a többségében szerbek lakta Štrpcébe. A ROSU blokkolta a Koszovó déli részén található községet és átkutatták a helyi általános iskolát.
10:04, Frissítve: 10:14

Ma van a csokoládé világnapja

Szerbiában, ahol a csokoládé sokak kedvenc édessége, az édességipar a legerősebb ágazatok közé tartozik. Valamivel több mint 200 cég és mintegy 300 vállalkozó gyárt csokoládét.
07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű