Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Szántóiak napja Kupuszinán

2021.10.24
14:01
2021.10.24
16:59
Forrás
Pannon RTV
A bácskertesiek a testvértelepülésük, Hercegszántó képviselőit látták vendégül. A szántóiak festménykiállítással, a szántói aranylabdás labdarúgót, Albert Flóriánt bemutató kisfilmmel és tartalmas zenei repertoárral szórakoztatták vendéglátóikat.
Pannon RTV/Juhász Géza

Kupuszina és Hercegszántó, több mint tizenöt éve testvértelepülés. A szoros baráti kötelék az alapja a két település közötti együttműködésnek - hangsúlyozta Varga Gábor, Hercegszántó polgármestere.

„Hercegszántó egy több nemzetiségű falu: szerbek, horvátok és magyarok lakta település, Kupuszina pedig leginkább magyarlakta település. Úgy gondolom, hogy a mi erősségünk az Hercegszántón, hogy sokszínűek vagyunk, Kupuszinának szintén az az erőssége, úgyhogy ez a két szín amikor így összemosódik az tényleg egy nagyon gyönyörű, és fantasztikus élmény számunkra.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Délután szántói festők képkiállítását tekinthették meg az érdeklődők, majd egy kisfilmet vetítettek Albert Flóriánról, hercegszántói születésű, aranylabdás labdarúgóról. A zenei aláfestésről a hercegszántói Santovci Tamburazenekar gondoskodott.

Pásti István Richárd a zenekar prímása elmondta: „Ez a zenekar tíz éve körülbelül, hogy működik. Vegyes a blokkunk, macedónt szoktunk játszani, szerbet, horvátot, magyarokat, de leginkább horvátokat.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A rendezvény a magyar kormány támogatásával valósult meg.

Rekettye Róbert, a Bácskertes HK tanácselnöke: „Hogyha ez az alap megmarad, akkor mi szeretnénk jövőre elvinni a mi kultúránkat úgymond, a mi értékeinket Hercegszántóra.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A hercegszántóiak esti koncertje már nem a népzenéről, hanem a rockról, a popról, az alternatív zenéről szólt.

Bácskertes
Hercegszántó
Rekettye Róbert
Varga Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű