Ugrás a tartalomra

Szántóiak napja Kupuszinán

2021.10.24
14:01
2021.10.24
16:59
Forrás
Pannon RTV
A bácskertesiek a testvértelepülésük, Hercegszántó képviselőit látták vendégül. A szántóiak festménykiállítással, a szántói aranylabdás labdarúgót, Albert Flóriánt bemutató kisfilmmel és tartalmas zenei repertoárral szórakoztatták vendéglátóikat.

Kupuszina és Hercegszántó, több mint tizenöt éve testvértelepülés. A szoros baráti kötelék az alapja a két település közötti együttműködésnek - hangsúlyozta Varga Gábor, Hercegszántó polgármestere.

„Hercegszántó egy több nemzetiségű falu: szerbek, horvátok és magyarok lakta település, Kupuszina pedig leginkább magyarlakta település. Úgy gondolom, hogy a mi erősségünk az Hercegszántón, hogy sokszínűek vagyunk, Kupuszinának szintén az az erőssége, úgyhogy ez a két szín amikor így összemosódik az tényleg egy nagyon gyönyörű, és fantasztikus élmény számunkra.”

Délután szántói festők képkiállítását tekinthették meg az érdeklődők, majd egy kisfilmet vetítettek Albert Flóriánról, hercegszántói születésű, aranylabdás labdarúgóról. A zenei aláfestésről a hercegszántói Santovci Tamburazenekar gondoskodott.

Pásti István Richárd a zenekar prímása elmondta: „Ez a zenekar tíz éve körülbelül, hogy működik. Vegyes a blokkunk, macedónt szoktunk játszani, szerbet, horvátot, magyarokat, de leginkább horvátokat.”

A rendezvény a magyar kormány támogatásával valósult meg.

Rekettye Róbert, a Bácskertes HK tanácselnöke: „Hogyha ez az alap megmarad, akkor mi szeretnénk jövőre elvinni a mi kultúránkat úgymond, a mi értékeinket Hercegszántóra.”

A hercegszántóiak esti koncertje már nem a népzenéről, hanem a rockról, a popról, az alternatív zenéről szólt.

Bácskertes
Hercegszántó
Rekettye Róbert
Varga Gábor

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.