Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Száz év, száz mondat június 4-én a VM4K szervezésében

2020-05-26
19:02
2020-05-26
19:08
Forrás
Közlemény
Száz év, száz mondat című kulturális program keretében emlékeznek meg Trianon 100. évfordulójáról a szabadkai VM4K szervezésében.

A központ 2020. június 4-én közösségi oldalán, valamint videómegosztóján jelenteti meg az általa felkért száz vajdasági magyar ember mondatát a trianoni békediktátum 100. évfordulójára való megemlékezésként. Az akció lényege a szülőföld megtartó ereje, a szülőföldhöz való ragaszkodás, és a szűkebb és tágabb környezet szeretete. A VM4K ezzel az megmozdulással a vajdasági magyarság iránti tiszteletét hivatott kifejezni, amiért megtartja magyarságát, vagyis nap mint nap vállalja anyanyelvét, kultúráját, valamint hovatartozását.

VM4K
Trianon 100
Trianon

Most

16:18, Frissítve: 16:27

Újra vesztegzár alatt van Melbourne

Az intézkedés mintegy ötmillió ausztráliai lakost érint, az emberek csak munkába, iskolába, bevásárolni vagy orvosi vizsgálatra mehetnek, egyébként az otthonukban kell tartózkodniuk.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.