Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szecessziós képkiállítás Szabadkán

2019-04-13
18:54
2019-04-13
19:01
Forrás
Pannon RTV
A szecessziós építészet világát mutatják be a Szabadka központjában ma délelőtt kiállított képek.

A tárlaton az észak-bácskai város, valamint a horvátországi Eszék építészeti remekeit is láthatják az érdeklődők. Balog Emőke a kiállítás népszerűsítéséért felelős. Stábunknak elmondta, a kiállítás célja, hogy megmutassa Eszék és Szabadka gazdag kulturális és építészeti történelmét. A kiállítás egy szerb-horvát IPA-projekt keretén belül valósult meg.

„A kiállított képeken Szabadka és Eszék városának szecessziós stílusában készült építményei láthatóak. Egy vándorkiállításról van szó, amely Horvátországban, Magyarországon és ezen a hétvégén Szerbiában látható. A kiállítás egy európai uniós projekt keretén belül jött létre Szabadka és Eszék városa között, a turisztikai szervezetek közötti együttműködésben.”

 

szecesszió
Szabadka
képkiállítás

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.