Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szecessziós képkiállítás Szabadkán

2019-04-13
18:54
2019-04-13
19:01
Forrás
Pannon RTV
A szecessziós építészet világát mutatják be a Szabadka központjában ma délelőtt kiállított képek.

A tárlaton az észak-bácskai város, valamint a horvátországi Eszék építészeti remekeit is láthatják az érdeklődők. Balog Emőke a kiállítás népszerűsítéséért felelős. Stábunknak elmondta, a kiállítás célja, hogy megmutassa Eszék és Szabadka gazdag kulturális és építészeti történelmét. A kiállítás egy szerb-horvát IPA-projekt keretén belül valósult meg.

„A kiállított képeken Szabadka és Eszék városának szecessziós stílusában készült építményei láthatóak. Egy vándorkiállításról van szó, amely Horvátországban, Magyarországon és ezen a hétvégén Szerbiában látható. A kiállítás egy európai uniós projekt keretén belül jött létre Szabadka és Eszék városa között, a turisztikai szervezetek közötti együttműködésben.”

 

szecesszió
Szabadka
képkiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:02

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Bill Gates megelőzte az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezost. Nettó 110 milliárd dolláros vagyonával visszaszerezte a világ leggazdagabb emberének járó elismerést
21:19, Frissítve: 21:40

Bolívia a káosz szélén

Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.