Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szecessziós képkiállítás Szabadkán

2019-04-13
18:54
2019-04-13
19:01
Forrás
Pannon RTV
A szecessziós építészet világát mutatják be a Szabadka központjában ma délelőtt kiállított képek.

A tárlaton az észak-bácskai város, valamint a horvátországi Eszék építészeti remekeit is láthatják az érdeklődők. Balog Emőke a kiállítás népszerűsítéséért felelős. Stábunknak elmondta, a kiállítás célja, hogy megmutassa Eszék és Szabadka gazdag kulturális és építészeti történelmét. A kiállítás egy szerb-horvát IPA-projekt keretén belül valósult meg.

„A kiállított képeken Szabadka és Eszék városának szecessziós stílusában készült építményei láthatóak. Egy vándorkiállításról van szó, amely Horvátországban, Magyarországon és ezen a hétvégén Szerbiában látható. A kiállítás egy európai uniós projekt keretén belül jött létre Szabadka és Eszék városa között, a turisztikai szervezetek közötti együttműködésben.”

 

szecesszió
Szabadka
képkiállítás

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.