Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A szeméthegyen túl

2020-02-14
19:58
2020-02-14
22:00
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Turay Ida Színház előadásával folytatódott a zentai Teátrum Neked! színházfesztivál gyermekprogramja. A színház gyermektársulata a Szeméthegyen túl című darabot mutatta be.

Öt kicsi állat a szeméttelepet választotta lakhelyéül. Nagyon ragaszkodnak hozzá, és megvédik a károktól. Az előadással igyekeztek felhívni a gyermekek figyelmét a környezettudatos életmódra.

Tóth Alex, színész, Turay Ida Színház, Budapest: „Azért jó, hogy állatokként személyesítjük meg a főszereplőket, mert fogékonyabbak rá a gyerekek, onnantól kezdve értik. Hozzákötik, hogy hoppá a sündisznócska ezt gyűjtötte, vagy a nyuszi azt gyűjtötte, és egy kicsit már kapcsolják. Szerintem ezt elég kicsi kortól el lehet kezdeni üzenni nekik.”

Az előadásból az is kiderül, hogy az állatok hogyan keveredtek a szeméttelepre. Ezeken történeteken keresztül szerettek volna rávilágítani arra, hogy a kis állatok nem játékok, és tartásuk felelősséggel jár.

Szilvási Judit, színész, Turay Ida Színház, Budapest: „Szerintem ez egy kortalan üzenet. Nem csak a mai világban, hanem ez egy örök érvényű igazság, hogy sokszor válunk meg dolgoktól, személyektől, állatoktól úgy, hogy nem gondolunk bele a következményeibe, és ennek a felelősségébe.”

Szombat délelőtt egy bábelőadással zárják a fesztivál gyermekprogramját a szervezők. A legkisebbek a Világszép nádszálkisasszony című mesét tekinthetik meg a békéscsabai Napsugár Bábszínház előadásában.

Teátrum Neked!
Turay Ida Színház
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:51, Frissítve: 19:49

Országos céllövő búvárverseny Szabadkán

Országos céllövő búvárversenyt és vajdasági nyílt bajnokságot tartottak ma Szabadkán. A sétaerdei medencében több mint 30 versenyző és 12 klub mérte össze ügyességét.
17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.