Ugrás a tartalomra

A szeméthegyen túl

2020.02.14
19:58
2020.02.14
22:00
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Turay Ida Színház előadásával folytatódott a zentai Teátrum Neked! színházfesztivál gyermekprogramja. A színház gyermektársulata a Szeméthegyen túl című darabot mutatta be.

Öt kicsi állat a szeméttelepet választotta lakhelyéül. Nagyon ragaszkodnak hozzá, és megvédik a károktól. Az előadással igyekeztek felhívni a gyermekek figyelmét a környezettudatos életmódra.

Tóth Alex, színész, Turay Ida Színház, Budapest: „Azért jó, hogy állatokként személyesítjük meg a főszereplőket, mert fogékonyabbak rá a gyerekek, onnantól kezdve értik. Hozzákötik, hogy hoppá a sündisznócska ezt gyűjtötte, vagy a nyuszi azt gyűjtötte, és egy kicsit már kapcsolják. Szerintem ezt elég kicsi kortól el lehet kezdeni üzenni nekik.”

Az előadásból az is kiderül, hogy az állatok hogyan keveredtek a szeméttelepre. Ezeken történeteken keresztül szerettek volna rávilágítani arra, hogy a kis állatok nem játékok, és tartásuk felelősséggel jár.

Szilvási Judit, színész, Turay Ida Színház, Budapest: „Szerintem ez egy kortalan üzenet. Nem csak a mai világban, hanem ez egy örök érvényű igazság, hogy sokszor válunk meg dolgoktól, személyektől, állatoktól úgy, hogy nem gondolunk bele a következményeibe, és ennek a felelősségébe.”

Szombat délelőtt egy bábelőadással zárják a fesztivál gyermekprogramját a szervezők. A legkisebbek a Világszép nádszálkisasszony című mesét tekinthetik meg a békéscsabai Napsugár Bábszínház előadásában.

Teátrum Neked!
Turay Ida Színház
Zenta

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.