Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A szeméthegyen túl

2020-02-14
19:58
2020-02-14
22:00
Forrás
Pannon RTV
A budapesti Turay Ida Színház előadásával folytatódott a zentai Teátrum Neked! színházfesztivál gyermekprogramja. A színház gyermektársulata a Szeméthegyen túl című darabot mutatta be.

Öt kicsi állat a szeméttelepet választotta lakhelyéül. Nagyon ragaszkodnak hozzá, és megvédik a károktól. Az előadással igyekeztek felhívni a gyermekek figyelmét a környezettudatos életmódra.

Tóth Alex, színész, Turay Ida Színház, Budapest: „Azért jó, hogy állatokként személyesítjük meg a főszereplőket, mert fogékonyabbak rá a gyerekek, onnantól kezdve értik. Hozzákötik, hogy hoppá a sündisznócska ezt gyűjtötte, vagy a nyuszi azt gyűjtötte, és egy kicsit már kapcsolják. Szerintem ezt elég kicsi kortól el lehet kezdeni üzenni nekik.”

Az előadásból az is kiderül, hogy az állatok hogyan keveredtek a szeméttelepre. Ezeken történeteken keresztül szerettek volna rávilágítani arra, hogy a kis állatok nem játékok, és tartásuk felelősséggel jár.

Szilvási Judit, színész, Turay Ida Színház, Budapest: „Szerintem ez egy kortalan üzenet. Nem csak a mai világban, hanem ez egy örök érvényű igazság, hogy sokszor válunk meg dolgoktól, személyektől, állatoktól úgy, hogy nem gondolunk bele a következményeibe, és ennek a felelősségébe.”

Szombat délelőtt egy bábelőadással zárják a fesztivál gyermekprogramját a szervezők. A legkisebbek a Világszép nádszálkisasszony című mesét tekinthetik meg a békéscsabai Napsugár Bábszínház előadásában.

Teátrum Neked!
Turay Ida Színház
Zenta

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.