Ugrás a tartalomra

Szilágyin fejeződött be a 49. Négyesfogat (videó)

2017.01.22
11:44
Szilágyin zárult szombat este a Négyesfogat rendezvénysorozat
Szilágyin zárult szombat este a Négyesfogat rendezvénysorozat. A négy nyugat-bácskai település, Doroszló, Bácskertes, Gombos és Szilágyi 49. alkalommal tartotta meg közös hagyományápoló és műkedvelő estjeit. Vidám kabaréjelenetek, népzene és tánc, szavalatok, mesemondás – a Négyesfogat idei utolsó előadására zsúfolásig megtelt a szilágyi József Attila Művelődési Egyesület színházterme. Hugyik Lídia, tag, színjátszó csoport, Arany János ME, Gombos: „Immár negyedik alkalommal veszek részt ezen a rendezvényen. Mi színdarabbal érkeztünk, ami nagyon érdekes, mert megnevettet és szerintem nagyon fontos, hogy az ilyen téli napokon megnevettessük az embereket, már amennyire lehet.”



Az egyre fogyó fiatalságnak fontos a magyar kultúra megőrzése. Ez az esemény jó alkalom a találkozásra, a barátkozásra is. Gellér Zoltán, vezető, színjátszó csoport, Móricz Zsigmond ME, Doroszló: „Szerintem a jelentősége az, hogy összejön ez a nyugat-bácskai közösség, mert nagyon kevesen vagyunk, sőt minden évben kevesebben, de szerintem ez az egyik legfontosabb, hogy barátkozzunk, ismerjük egymást.” Az idei évben több mint százan kapcsolódtak be a Négyesfogat műsorába, amelyet január folyamán Doroszlón, Gomboson, Bácskertesen végül pedig Szilágyin adtak elő. A szervezők a rendezvény megtartó erejét hangsúlyozzák. Surján Csaba, elnök, József Attila Művelődési Egyesület, Szilágyi: „Az általános iskolát befejező fiatalok ne szállingózzanak szét szerte a nagyvilágba, hanem itt próbáljuk őket megfogni, a téli szünetben, az iskolai időszak vagy az egyetemi időszak alatt, hogy újra részt vegyenek, újra megtöltsék a színpadot, ne feledjék el a falujukat, ne feledjék el a szokásaikat.” Az 50. Négyesfogat házigazdája jövőre Gombos lesz, hiszen fél évszázada erről a településről indult el a rendezvény.
Szilágyi
Négyesfogat
magyar kultúra

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.