Ugrás a tartalomra

A szín a kompozíció egyik legfontosabb eleme

2023.02.28
19:11
2023.02.28
19:38
Forrás
Pannon RTV
A színekkel érzéseket és hangulatokat válthat ki az alkotó, amelyek megmozgatnak, és jelentős hatást gyakorolnak érzékszerveinkre.

A színek hatásáról és történetéről Miroslav Jovančić képzőművész beszélt A színek ritmusa című előadásában a Vibes elnevezésű tárlat záróprogramjaként a Szabadkai Kortárs Galériában. A kiállításon Bakos Anita és Kókai Eléna alkotásait láthatták a jelenlévők.

Miroslav Jovančić, képzőművész: „A színt meg lehet így vagy úgy érteni. A színt lehet így vagy úgy használni az alkotásban, attól függően, hogy mit akarok mondani, attól függően, hogy milyen tematikával foglalkozik és sok minden mástól függ ez. Dióhéjban ez volt egy nagyon érdekes apropó, hogy a két festőnő, akiknek az egyik fő hangja a szín, egy ilyen előadással záruljon le az ő programjuk, amely szintén a színekről szól. Az előadás maga nem csak az ő alkotásaikkal foglalkozik, hanem a szín fogalmával így általában. A szín alkalmazásáról, használatáról szól a képzőművészetekben.”

szín
kiállítás
Jovančić Miroslav
Szabadkai Kortárs Galéria

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.