Ugrás a tartalomra

A színházak újranyitását sürgeti Andrew Lloyd Webber

2020.09.08
20:55
Forrás
MTI
A világhírű zeneszerző és színházi impresszárió szerint a koronavírus-járvány okozta válság miatt a művészetek eljutottak addig a pontig, ahonnan már nincs visszatérés.

Andrew Lloyd Webber arról számolt be a brit parlamenti képviselőknek, hogy a távolságtartás szabályai mellett nem lehet üzemeltetni a színházakat. "A színház hihetetlenül munkaigényes vállalkozás. Sok szempontból egy műsort jelenleg szinte szeretetből rendeznek meg" - mutatott rá. Hozzátette: "a színházak nem mozik, nem elég csak kinyitni az épületet".

Oliver Dowden kulturális miniszter arról írt, hogy a kormány egy terven, a Csipkerózsika-művelet elnevezésű projekten dolgozik, amellyel a karácsonyi szezonra meg lehetne nyitni néhány színházat. Hozzátette: gyorstesztelés segíthet a színházak újraindításában. Egy olyan lehetőséget is vizsgálnak, hogy a negatív aznapi tesztel rendelkező nézők mehetnének színházba.

Andrew Lloyd Webber
színház
járvány
koronavírus

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.