Ugrás a tartalomra

Színházi élet a koronavírus-járvány idején

2021.02.22
22:06
Forrás
Pannon RTV
Kevesebb utazás, kevesebb néző, járványügyi intézkedések - színházi élet a Közügyekben.

Igazgatókat, társulatvezetőt és rendezőt kérdeztünk arról, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor csak szigorú megkötések mellett lehet gyülekezni, hogyan lehet színházat üzemeltetni. A rövid válasz, hogy nehezen, de az elhivatottság felülkerekedik. A Kosztolányi Dezső Színházban folytatódik az évad, a színházi világgal foglalkozik Urbán András legújabb rendezése, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata pedig egy Parti Nagy Lajos szöveget vett elő az évad soron következő bemutatójaként. Kevesebbet utaznak és játszanak, de előadások itt is folyamatosan készülnek. A részletekről Hernyák György rendező és Körmöci Petronella társulatvezető beszélt.

koronavírus
színház
Urbán András
Hernyák György
Körmöci Petronella

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.