Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Színházi élet a koronavírus-járvány idején

2021-02-22
22:06
Forrás
Pannon RTV
Kevesebb utazás, kevesebb néző, járványügyi intézkedések - színházi élet a Közügyekben.

Igazgatókat, társulatvezetőt és rendezőt kérdeztünk arról, hogy a jelenlegi helyzetben, amikor csak szigorú megkötések mellett lehet gyülekezni, hogyan lehet színházat üzemeltetni. A rövid válasz, hogy nehezen, de az elhivatottság felülkerekedik. A Kosztolányi Dezső Színházban folytatódik az évad, a színházi világgal foglalkozik Urbán András legújabb rendezése, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata pedig egy Parti Nagy Lajos szöveget vett elő az évad soron következő bemutatójaként. Kevesebbet utaznak és játszanak, de előadások itt is folyamatosan készülnek. A részletekről Hernyák György rendező és Körmöci Petronella társulatvezető beszélt.

koronavírus
színház
Urbán András
Hernyák György
Körmöci Petronella

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.