Ugrás a tartalomra

Színházi előadással ünnepelték a magyar kultúra napját Óbecsén

2024.01.22
08:46
2024.01.22
15:56
Forrás
Pannon RTV
A hentes című darabot adták elő, zsúfolásig megtelt a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör nagyterme.

Vasárnap este egy színházi előadással ünnepelték a magyar kultúra napját az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben: A hentes című történet középpontjában egy házaspár áll.

Házasság, szeretet, szabadság, figyelmesség és mindezek hiánya – erről szólt A hentes című előadás, amit vasárnap este láthatott a közönség az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. Gulyás Bognár Renáta, Óbecse: „Nagyon élveztem, és külön köszönet mindannyiunk nevében, hogy ők ilyen humorosan és egészen más megközelítésben mutatták be az élet problémáit, ami mindenki életében jelen van. Én úgy gondolom, hogy tükröt tartottak most itt nekünk.”

A vígjáték Szakonyi Károly egyik kétszereplős hangjátéka alapján készült, amit Magyar Zsófia és Budinčević Krisztián, a Szabadkai Népszínház magyar társulatának tagjai vittek színre.

„Szerettünk volna valamit, ami rövid és ütős, hatással tud lenni az emberekre, de mégsem egy megbotránkoztató dolog, és nem zárkózik be tőle az ember. Üljön le az ember, nézze ezt meg, és felejtse el erre az 50 percre, hogy mi történt előtte, mi történik utána, szeretnénk, ha az emberek tudnának szórakozni, és lehetőséget nyújtani ezzel az előadással erre, hogy szórakozzanak” - mondta Budinčević Krisztián színművész.

A zsúfolásig megtelt nagyterem közönsége vastapssal jutalmazta a produkciót. Magyar Zsófia számára különleges élmény volt, hogy szülővárosában tarthatták meg a darab bemutatóját: 13 éven át épp ezt a színpadot koptatta táncosként, majd oktatóként. „Rengeteg emlékemet őrzik ezek a falak, a függönyök, a deszkák, és mindig elfog egy nosztalgikus érzés, amikor belépek ebbe a terembe. Ismerős közönségnek játszani pedig mindig különös érzés, mindig jobban izgulsz előtte, jobban félsz, hogy minden jól menjen.”

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg az előadás, amit a művészek minél több településen szeretnének bemutatni.

magyar kultúra napja

Most

15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.