Ugrás a tartalomra

Szombaton kezdődik a Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat

2024.01.16
13:50
2024.01.16
16:25
Forrás
Pannon RTV
Minden készen áll a XXII. Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozat szombati megnyitójára.

A művelődési otthon előcsarnokában 18.30-kor megnyitják Csorba Emil helybeli festő tárlatát, az ünnepi köszöntők után pedig a színházteremben fellép a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület minden szakosztálya, a Juhász zenekar, valamint első ízben bemutatkozik a tordai közönségnek a szegedi Hatetudnád néptánccsoport is. A szervezők bizonyítani szeretnék, hogy a fogyás ellenére a tordai közösség képes nagyszabású rendezvények szervezésére, melyekről ismert a bánáti falu.

Dobai János, elnök, Torda HK: „Reméljük azt, hogy nagyon színvonalas műsorral indítunk ezúttal is. Mi már az előkészületeken nagyrészt be is fejeztük. Általában úgy szoktuk azt, hogy házias ételeket készítünk. Így lesz ezúttal is. Disznót vágunk amiatt, hogy mi saját magunk készítsük el a finom pörköltet, szombatra. És utána szinte minden hétvégén, meg hét közben is, egészen március végéig tartanak majd a kultúrnapok különböző programokkal, rendezvényekkel. Hasonlóan mint eddig, lesznek színházi előadások, zenés esték, a testvértelepülések fellépése, Három Torda találkozója, könyvbemutatók, kiállítások, szakelőadások és újból felelevenítjük, amit jó pár évvel ezelőtt már csináltunk: újból lesz Bánáti Est, ahol a környező magyar településeknek a néptánccsoportjait látjuk majd vendégül.”

Tordai Művelődési Napok
Dobai János

Most

11:02, Frissítve: 11:09

Az ének összetart

A Szajkó énekegyüttes tartott önálló estet a Fokos zenekar kíséretében Kishegyesen. Galga menti, al dunai, székely, kalocsai, gyimesi dalok is szerepeltek abban a 9 népdalcsokorban, amivel az együttes készült.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.