Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szóval, rímmel, színházzal Óbecsén

2021.07.28
15:34
2021.07.28
16:32
Forrás
Pannon RTV
Drámatábort szerveztek idén is Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A résztvevők a bábozással és a mozgásszínházzal ismerkednek. A tanultakat pénteken gálaműsorban mutatják meg a közönségnek.

Cérna köti össze a párokat, egyikük vezet, miközben a másik csukott szemmel követi a cérna útját. A gyerekek a Szóval, rímmel, színházzal elnevezésű óbecsei drámatábor résztvevői.

Brusznyai Réka, Óbecse: „Csukott szemmel kellett végigjárnom egy részt, és bíznom kellett a másikban, én bíztam. Nagyon tetszett ez a játék.”

Pannon RTV

Ezt a csoportot Magyar Zsófia, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színésze vezeti, aki minden évben igyekszik valami újjal előrukkolni: „Idén én a mozgást választottam. Előre leszögeztem a lányoknak is, hogy nem egy betanult koreográfiát mutatunk be, hiszen ezt a táncpróbákon is megcsinálják, hanem arra próbálom őket rávezetni, hogy mennyi mindent be tudnak mutatni a testükkel, a mozgásukkal, akár egy egész történetet elmesélni.”

Pannon RTV

A másik csoport bábozni tanul. Hallai Viktor már harmadszor vesz részt ezen a táboron, és már ügyesen mozgatja a hatalmas bábot: „Az a terv, hogy a nagy vihar a nagyapónak ráfújta a zacskót a fejére, és megpróbáltam neki segíteni, de nem megy.”

Melánia és Bettina egy kétszereplős jelenetet próbál a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör színpadán.

Mihajlovszka Melánia, Varga Bettina „Élő szerepeket adhatunk a bábuknak, vicces is, érdekes is. Életre kelthetjük a bábokat, érdekes és vicces színdarabokat adhatunk elő.”

Pannon RTV

A tábor szakmai vezetője Rókus Zoltán, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színésze, aki az idén különféle bábokkal ismerteti meg a résztvevőket: „Hogy a figura úgy keljen életre, hogy természetes legyen minden mozdulata, ne legyen szaggatott, ahhoz hosszú évek kellenek és rengeteg munka, a gyerekek ebből csak egy kis ízelítőt kapnak, belelátnak egy kicsit a bábozásba.”

A kultúrkör és a Bóbita Óbecsei Nagycsaládosok Egyesülete által szervezett tábort anyaországi és tartományi támogatásból pénzelik. A gálaműsor pénteken lesz.

Óbecse
Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör
színház
drámatábor

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.