Ugrás a tartalomra

„Születtem, elvegyültem és kiváltam”

2019.04.05
06:51
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
H. Bagó Ilona irodalomtörténész, a Petőfi Irodalmi Múzeum főmuzeológusa,„Születtem, elvegyültem és kiváltam” címmel tartott előadást csütörtökön a VM4Köz.Klubban Szabadkán.

Az előadó már többször állított emléket József Attilának, ez alkalommal a költő szeretni vágyásáról, sorsáról és életeinek részleteiről mesélt.

H. Bagó Ilona, főmuzeológus, Petőfi Irodalmi Múzeum, Magyarország: „Az a mélység és magasság, amit József Attila bejárt, az én számomra rendkívül izgalmas, még akkor is, ha az én életem egyáltalán nem volt tragikus, nekem nagyon szép gyerekkorom volt, a felnőtt koromban sem voltak traumáim. Mégis az ő személyes tapasztalatát, olyan intenzíven, és annyira érzékletesen tudja átadni, hogy aki nem élte meg azokat a dolgokat, amiket ő megélt, mégis a magáénak tudja érezni.”

A magyar költészet napján április 11-én Béres Márta tart József Attila estet a klubban.

VM4K
józsef attila

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.