Ugrás a tartalomra

Tambura- és harmonikaszó töltötte be a Szabadkai Zeneiskola udvarát

2021.05.25
07:28
2021.05.25
17:17
Forrás
Pannon RTV
Érettségi koncertet tartottak.

Érettségi koncertet tartottak a Szabadkai Zeneiskola udvarában hétfő este. A hangversenyen a tamburás és a harmonikás szakok tanulói léptek fel. A végzős diákok mellett fiatalabbak is részt vettek a hangversenyen.

Bagi Lea prímtamburán játszik, a koncerten az érettségiző diákokat kísérte hangszerével. A tanulmányai befejezése után pedig zenetanár szeretne lenni.

"Mindenképp tanítani szeretnék. Gyerekekkel szeretnék foglalkozni, és nagyon örülnék neki, ha ez a zenével kapcsolatos lenne, tehát ha zenetanár lehetnék esetleg."

Az érettségiző diákoknak ez már a harmadik koncertje volt idén. A jazz szakon tanulóknak és szimfonikus zenekarnak nagy sikere volt akkor - mondta el Dragana Nikolić, az intézmény igazgatója.

"A koncertek, amik voltak, nagyon szépek voltak, nagyon jól sikerült minden. Nagyon látszódott, hogy mindenkinek hiányzott az, hogy játsszon a zenekarban."

Az igazgató hozzátette, hogy a jövőben többször szeretnének hangversenyeket szervezni az iskolában, ha ezt a járványügyi helyzet is lehetővé teszi.

harmonika
tambura
érettségi
koncert
Szabadkai Zeneiskola

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.