Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tambura- és harmonikaszó töltötte be a Szabadkai Zeneiskola udvarát

2021.05.25
07:28
2021.05.25
17:17
Forrás
Pannon RTV
Érettségi koncertet tartottak.

Érettségi koncertet tartottak a Szabadkai Zeneiskola udvarában hétfő este. A hangversenyen a tamburás és a harmonikás szakok tanulói léptek fel. A végzős diákok mellett fiatalabbak is részt vettek a hangversenyen.

Bagi Lea prímtamburán játszik, a koncerten az érettségiző diákokat kísérte hangszerével. A tanulmányai befejezése után pedig zenetanár szeretne lenni.

"Mindenképp tanítani szeretnék. Gyerekekkel szeretnék foglalkozni, és nagyon örülnék neki, ha ez a zenével kapcsolatos lenne, tehát ha zenetanár lehetnék esetleg."

Pannon RTV

Az érettségiző diákoknak ez már a harmadik koncertje volt idén. A jazz szakon tanulóknak és szimfonikus zenekarnak nagy sikere volt akkor - mondta el Dragana Nikolić, az intézmény igazgatója.

"A koncertek, amik voltak, nagyon szépek voltak, nagyon jól sikerült minden. Nagyon látszódott, hogy mindenkinek hiányzott az, hogy játsszon a zenekarban."

Az igazgató hozzátette, hogy a jövőben többször szeretnének hangversenyeket szervezni az iskolában, ha ezt a járványügyi helyzet is lehetővé teszi.

harmonika
tambura
érettségi
koncert
Szabadkai Zeneiskola

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű