Ugrás a tartalomra

Tambura-, harmonika-, fuvola-, zongora- és klarinétdarabok a szabadkai Városházán

2018.04.25
09:35
2018.04.25
20:34
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Zeneiskola köztársasági versenyeken első helyezést elért tanulói adtak koncertet a szabadkai Városháza dísztermében.

A Szabadkai Zeneiskola tehetségeitől volt hangos kedden este a Szabadkai Városháza.
Jelena Popović és Sara Jović fiatal koruk ellenére éve óta zongoráznak.
„- Nagyon jól érzem magam, azt hiszem Sara is, mert nagyon szép zenélni, különösen a duettben.
- Milyen versenyeken vettek részt együtt?
- A köztársasági versenyre mentünk Belgrádba és száz pontot értünk el, és elsők lettünk.”

A fiatal zongoristák már szólóban is nagyon szép eredményeket értek el a különböző versenyeken.
Máté Krisztina, zongoratanár, Szabadkai Zeneiskola: „Glončak Karapandžić Tara kedves kolléganőmmel együtt készítettük fel a diákokat. Sara Jović az ő növendéke. Sara is és Jelena is remek szólisták, mind a ketten voltak már versenyen is, eminens helyezést értek el. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a két jó diákot, növendéket kipróbáljunk így duóként.”

A keddi koncerten a Szabadkai Zeneiskola női kara is fellépet. Szarvas Bernadett: „Minden második évben szervezik meg a Szerbiában a köztársasági versenyt a kórusok részére és ezen minden alkalommal részt veszünk, így most márciusban is ott voltunk. A női karral első helyezést értünk el, a vegyes kamarakórussal pedig másodikat.”

Dragana Nikolić a Szabadkai Zeneiskola igazgatója a koncert megnyitóján elmondta, a köztársasági versenyeken elért eredmények alapján az ország 40 zeneiskolája közül az észak-bácskai intézmény a 15. helyen áll. „Büszke vagyok rájuk, mindannyiukra. Ahogy a diákokra, úgy a tanárokra is, de azt is el kell mondani, hogy itt nem csak tanárok és diákok munkájáról van szó, mert attól is függ, hogy a szülők mennyire támogatják a gyerekeket. Úgyhogy egy közös munkáról van itt szó, ez az eredmény mindannyiunk eredménye.”

A Szabadkai Zeneiskola növendékei az idei évi köztársasági versenyeken mintegy húsz első, második és harmadik helyezést értek el.

Szabadkai Zeneiskola
Szabadka

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.