Ugrás a tartalomra

Temerinben járt a Tanyaszínház

2018.08.03
10:55
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
A Pé`z, hova mész? című előadásra több, mint ezren voltak kíváncsiak a dél-bácskai településen, ahol a helyiek összefogásával valósult meg a rendezvény.

Paták dobogása és csalogató ének verte fel Temerin utcáit csütörtökön a kora esti órákban. A vidám csapat hangosan hirdette, hogy több éves szünet után ismét a településre érkezett a Tanyaszínház.

Évtizedes hagyományokat elevenítettek fel a helyiek azzal, hogy lovas kocsin viszik körbe Temerin utcáin a Tanyaszínház társulatát. Miért fontos a hívogatás a társulat számára? Magyar Zsófia, színész, Tanyaszínház: „Azért fontos, mert elsősorban plakátokat ragasztunk mindenfelé, falvakban, ahol fellépünk, de szerintem ez teljesen más érzés, amikor mi, a csapat tagjai megyünk körbe lovaskocsin és énekelünk közben, mert ez nekünk is sokkal szórakoztatóbb, meg gondolom annak is, aki hallgatja.

Az idén a Tanyaszínház a helyiek összefogásával érkezett Temerinbe. A rendezvényt új helyszínen, a Sárga Tanyán szervezték meg. Kovács Róbert, szervező, Temerin: „Felmerült bennem az a mottó, hogy Tanyaszínház a tanyán, és akkor felkerestem Magyar Attilát, hogy Temerin se maradjon ki az útvonalból, és meg tudjuk szervezni a Tanyaszínházat itt nálunk.”

A dél-bácskai településen több, mint ezren érkeztek a környékről, hogy láthassák a vándortársulatot. A Pé`z, hova mész? című előadást 12. alkalommal játszotta az utazó színház. Magyar Attila – Öcsi, vezető, Tanyaszínház: „Az előadást nagyon szépen fogadja a közönség, úgyhogy azt tudom mondani, hogy jó választás volt, mármint a darabválasztás is, a rendezők is. A csapat meg lelkes és ügyes.”

A mai világ anyagias problémáit boncolgató előadást várhatóan az idén is több, mint 15 ezren láthatják Vajdaság-szerte. A társulat Dél-Bácskából Bánátba költözik, ahol Muzslyán, Torontálvásárhelyen, Tordán, Csókán és Majdányon mutatkozik be. A körútját idén Észak-Bácskában fejezi be a Tanyaszínház.

Tanyaszínház
Temerin

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.