Ugrás a tartalomra

Templombúcsút tartottak Kelebián

2022.07.17
07:39
2022.07.17
15:32
Forrás
Pannon RTV
Különleges alkalom ez a település számára, ráadásul a kelebiai templom most 85 éves. Szentmisével, koncerttel, tánccal, zenével, finom falatokkal és italokkal, valamint kirakodóvásárral ünnepeltek a helyiek és vendégeik.

Szombat este megtelt a kelebiai templom kertje, magyar nóta és operett estet tartottak a templombúcsú alkalmából. Szegedről érkezett a zenekar, amelynek tagjai korábban a Rajkó, illetve a 100 tagú cigányzenekarban és a Honvéd Művészegyüttesben játszottak. A nótákat és operettrészleteket vajdasági énekesek adták elő. Legalább 250-en hallgatták a koncertet. 

Vasárnap ünnepi szentmisét celebrált Paskó Csaba plébános, valamint dr. Rókai Zoltán vendégatya. A kelebiai templom megtelt hívekkel.

Szalma Dóra, Szabadka: „Részt vettem a misén, énekeltem a kórussal. Szombaton fölkészítőnk volt, és jól sikerült. Nagyon szeretek énekelni.”

Taskovity Lara, Kelebia: „Ez egy nagyon jó esemény arra, hogy összejöjjenek az emberek. Szabadkáról is jönnek. Illetve különböző kulturális események vannak, például a Vackor Néptánccsoport minden évben fel szokott lépni.”

A kis táncosok mindannyian a kelebiai Gaál Ferenc Művelődési Egyesület tagjai. Rajtuk kívül a citerások is kitettek magukért.

Paskó Csaba kelebiai plébános: „Én az idén vagyok pontosan 10 éve plébános, 85 éves a templom, 1937-ben szentelték. Hála Istennek, fellélegeztünk most már - talán mondhatom, remélem - teljesen a covid alól. Volt egy, két év bizonytalanság, és nagyon-nagyon visszafogott ünneplés. Hála Istennek, az idén éreztem először azt, hogy úgy fellélegezett a közösség.”

A felszabadult, mosolygós, ünneplőbe öltözött helyiek és vendégeik zenével, tánccal, ízletes ételekkel és kirakodóvásárral, este pedig bállal ünnepeltek.

Kelebia
templombúcsú
koncert
magyar nóta
operettest

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.