Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Természetvédelemről szóló könyvet adományozott a Yu Eco RTV

2022.01.26
14:53
2022.01.26
17:32
Forrás
Pannon RTV
Öko-mesék címmel a szabadkai Yu Eco RTV természetvédelemről szóló könyveket adományozott a Magyar Nemzeti Tanácsnak. A 100 darab magyar nyelvű mesekönyvet az MNT vajdasági magyar nyelvű iskolák könyvtárainak adományozza az elkövetkező időszakban.

Természetvédelemről szóló könyveket adományozott a Magyar Nemzeti Tanácsnak a szabadkai Yu Eco RTV. A médiaház a múlt év derekán, június 5-én, a Környezetvédelmi világnap alkalmával irodalmi pályázatot hirdetett felsős diákok részére. A zsűri által kiválasztott 30 legsikeresebb mese került most 2000 példányban nyomtatott könyvbe.

Jožef Pinter, igazgató, Yu Eco RTV: „Hadd mondják el a gyerekek a maguk módján, hogy hogyan látják a környezetvédelmet, miben látják a jobb jövőnket, és így tovább. Több mint 2000 pályamű érkezett a pályázatunkra. Akkor Tolnai Ottó neves irodalmárunk, aki egyébként a zsűri élén volt, még egy pár más professzorral, 3-4 hónap alatt kiválasztotta a legjobb 30 magyar és legjobb 30 szerb mesét.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az Öko-mesék elnevezésű, 30 magyar mesét tartalmazó 100 darab mesekönyvet az MNT vajdasági magyar nyelvű iskolák könyvtárainak adományozza majd.

De Negri Ibolya, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja:
„Úgy gondoljuk, hogy nagyon értékes ajándék ez, hiszen ha eljutnak az iskolába a gyerekek erről olvashatnak és reméljük, hogy őket is majd motiválja, inspirálja ez a könyv, ezek a tanmesék és ők is tollat fognak és megírják a saját meséjüket, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy ökotudatban éljenek, egészséges életmódot folytassanak és hogy minőségi életet folytassanak tovább.”

Az Öko-mesék című könyv az elkövetkező időszakban csaknem minden vajdasági általános iskola könyvtárában elérhető lesz.

YuEco
De Negri Ibolya
Magyar Nemzeti Tanács
Jožef Pinter

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű