Ugrás a tartalomra

Természetvédelemről szóló könyvet adományozott a Yu Eco RTV

2022.01.26
14:53
2022.01.26
17:32
Forrás
Pannon RTV
Öko-mesék címmel a szabadkai Yu Eco RTV természetvédelemről szóló könyveket adományozott a Magyar Nemzeti Tanácsnak. A 100 darab magyar nyelvű mesekönyvet az MNT vajdasági magyar nyelvű iskolák könyvtárainak adományozza az elkövetkező időszakban.

Természetvédelemről szóló könyveket adományozott a Magyar Nemzeti Tanácsnak a szabadkai Yu Eco RTV. A médiaház a múlt év derekán, június 5-én, a Környezetvédelmi világnap alkalmával irodalmi pályázatot hirdetett felsős diákok részére. A zsűri által kiválasztott 30 legsikeresebb mese került most 2000 példányban nyomtatott könyvbe.

Jožef Pinter, igazgató, Yu Eco RTV: „Hadd mondják el a gyerekek a maguk módján, hogy hogyan látják a környezetvédelmet, miben látják a jobb jövőnket, és így tovább. Több mint 2000 pályamű érkezett a pályázatunkra. Akkor Tolnai Ottó neves irodalmárunk, aki egyébként a zsűri élén volt, még egy pár más professzorral, 3-4 hónap alatt kiválasztotta a legjobb 30 magyar és legjobb 30 szerb mesét.”

Az Öko-mesék elnevezésű, 30 magyar mesét tartalmazó 100 darab mesekönyvet az MNT vajdasági magyar nyelvű iskolák könyvtárainak adományozza majd.

De Negri Ibolya, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja:
„Úgy gondoljuk, hogy nagyon értékes ajándék ez, hiszen ha eljutnak az iskolába a gyerekek erről olvashatnak és reméljük, hogy őket is majd motiválja, inspirálja ez a könyv, ezek a tanmesék és ők is tollat fognak és megírják a saját meséjüket, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy ökotudatban éljenek, egészséges életmódot folytassanak és hogy minőségi életet folytassanak tovább.”

Az Öko-mesék című könyv az elkövetkező időszakban csaknem minden vajdasági általános iskola könyvtárában elérhető lesz.

YuEco
De Negri Ibolya
Magyar Nemzeti Tanács
Jožef Pinter

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.