Ugrás a tartalomra

A tetten ért tolerancia

2021.12.28
20:56
Forrás
Pannon RTV
Hatvan kreatív alkotás érkezett arra a fotópályázatra, amelyet immáron harmadik alkalommal hirdetett meg a törökbecsei Teleház Polgárok Egyesülete.

A tetten ért tolerancia c. fotópályázat korlátlan lehetőséget nyújtott az általános és a középiskolásoknak ahhoz, hogy fényképek által az együttműködést, a kölcsönös megértést, a barátságot vagy a természetben tetten érhető toleranciát mutassák be. A pályázatra Törökbecse mellett Óbecséről, Muzslyáról, Tordáról és Üményházáról is érkeztek munkák, amelyeket szakmai, tematikai szempontból Polák Fehér Ágota pedagógus, Takarics Elvira, a Rákóczi Szövetség törökbecsei Ifjúsági Szervezetének tagja, valamint Báló József fényképész bírált el. A nyerteseket három kategóriában rangsorolták. A legjobb alkotások készítői dicsérő oklevelet kaptak, kreativitásukat számítógépes eszközökkel is jutalmazták.

Báló Bordás Gizella, a törökbecsei Teleház Polgárok Egyesületének vezetője elmondta, az aktivitások által a közösség további erősítését, a tolerancia fejlesztését tűzték ki célul. Hozzáfűzte, fontos, hogy a gyerekek, fiatalok megtanulják egymást elfogadni, tudjanak együttműködni, ugyanakkor semmiképp sem szabad a másságot kizáró oknak tekinteniük, amit a beérkező munkák is erősítenek.

A tetten ért tolerancia című fotópályázatra benevezett kevésbé sikeres fiatalok vigaszdíjat kaptak. Mindazoknak pedig, akik nem tudtak a díjkiosztó rendezvényre eljutni, az ajándékot a dicsérő oklevéllel együtt a Teleház Polgárok Egyesületének jóvoltából postázzák majd.

A gyermek és ifjúsági megmozdulást a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta.

A tetten ért tolerancia
Teleház
Teleház Polgárok Egyesülete

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.
20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.