Ugrás a tartalomra

Tizenötödször szervezték meg az ÁMV-t (videó)

2016.04.02
07:52
Ma tartották az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét Szabadkán
Ma tartották az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét Szabadkán. Vajdaság különböző településeiről érkező diákok többek között képzőművészet-, nyelvápolás-, színjátszás- és szólóének-kategóriában mutathatták meg tehetségüket.    Egy darab földért küzdöttek meg a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola diákjai a Mladost Művelődési Ház színpadán. A fellépésre csaknem egy évig készültek. Bozsik Violetta, Kozma Szabolcs, Csantavér: „Ez A Pál utcai fiúkból lett előadva, csak egy kicsit modernizáltuk az egészet. Van benne harcolás meg veszekedés is, de emígy egybe tartozik a csapat és 24-en vagyunk. Már majdnem egy éve gyakorolunk. Még a nyáron elkezdtük gyakorolni a harcokat és a szerepeket, és lassan összeállt a darab.”



A sokszínű előadások miatt a zsűrinek nagyon nehéz lesz kiválasztani a legjobbakat. Hajdú Tamás, zsűritag: „Szerintem nagyon nehéz dolgunk lesz, mert összesen 12 előadás lesz és 12 iskolából rengeteg gyerek. Nekünk pedig ki kell választanunk egy férfi és egy női legjobb szereplőt, valamint a legjobb eladást.” A Szabadkai Zeneiskolában szólóének-kategóriában mutathatták meg tehetségüket a diákok. A kúlai Fenyvesi Petronella napi szinten készült a megmérettetésre. „A Honfoglalást adom elő Demjén Ferenctől, amire egy hónapot gyakoroltam minden másnap a tanárommal, valamint egyedül is gyakoroltam naponta egy órát.” A Zeneiskolában évről évre egyre magasabb színvonalú előadással rukkolnak elő a diákok. Kanalas Zsófia, zsűritag: „A szempontok, ami alapján osztályozzuk a gyerekeket, mivel énekről van szó, az elsősorban a tiszta intonáció, a helyes szövegmondás és persze maga a színpadi megjelenés, ami szintén elengedhetetlen, főleg a könnyűzenében.” A Majsai Úti Általános Iskolában főként a nyelvápoláson volt a hangsúly. Az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét idén 15. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:43, Frissítve: 13:50

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.