Ugrás a tartalomra

Tízéves a tóthfalusi Hagyományok Háza

2017.07.15
12:54
2024.03.19
08:50
Műhelymunkákkal és finom falatokkal ünnepelte a tóthfalusi Hagyományok Háza tízéves fennállását.

Műhelymunkákkal és finom falatokkal ünnepelte a tóthfalusi Hagyományok Háza tízéves fennállását. A tájház vezetői egy olyan helyet szerettek volna létrehozni, ahol összegyűjthetik a falu emlékeit és a nagyközönség elé tárhatják.        

A vendégeket zsíros és lekváros kenyérrel várták a házigazdák. Az idelátogatók különböző műhelymunkákon vehettek részt, ahol megtanulhattak például nemezelni vagy éppen rongypokrócot szőni. Az eseményre több kézművescsoport is ellátogatott. Fehér Piroska, vezető, Százszorszép Kézimunka Csoport, Csóka: „Visszajáró lelkek vagyunk, tehát többször voltunk már és nagyon szeretünk jönni minden munkára. Nemcsak ide, de Tóthafaluban is nagyon kedvesek és sok mindent lehet tanulni. Tehát mi, amikor megyünk valahova, vidékre, akkor mi próbálunk újakat tanulni.”

Hagyományok háza Tóthfalu1

A tájház megálmodói szerették volna, hogy ha a saját tulajdonukban lévő üres házban összegyűjtik mindazokat a régi tárgyakat, amelyeket már évek óta a padláson őriztek az emberek. Szerették volna bemutatni ezeket az emlékeket mind a falusiaknak, mind pedig a turistáknak. Zsoldos Rózsa, elnök, Hagyományok Háza, Tóthfalu: „Nagyon sok felől jönnek hozzánk, akár kézimunka-csoportosok. Például Verbászról, Szenttamásról, Csókáról, Zentáról. Különböző városokból jönnek hozzánk, és akkor »tanítalaktábor« alapon megrendezzük ezeket. Azt hiszem, hogy nagyon sok mindennel, nagyon sok élménnyel és tudománnyal gazdagodtunk most a tíz év alatt.”

Hagyományok háza Tóthfalu2

A tájház vezetősége egész évben szorgoskodik, hiszen több rendezvényük is van. Megünneplik egyebek mellett a farsangot és pünkösdöt is, de nagymotor-találkozót is szerveznek.

Tóthfalu
Hagyományok Háza
évforduló

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.
14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.