Ugrás a tartalomra

Topolya a részletekben lakozik - fotókiállítás

2021.09.10
19:12
2021.09.10
19:43
Forrás
Pannon RTV
26 alkotótól több mint száz pályamű érkezett a Topolya a részletekben lakozik elnevezésű fotókiállításra. A legjobb alkotásokért járó díjakat ma adták át a helyi könyvtárban.

A topolyai önkormányzat kezdeményezésének köszönhetően az idei évtől két egyenrangú első díjat adományoznak. Az egyiket ezek közül Kadvány Kitti, a másikat pedig Nádor-Virág Anikó érdemelte ki. A Topolyáról Magyarországra elszármazott gyógyszerész mindig örömmel ragad fényképezőgépet, amikor hazatér szülővárosába.

„Ez a vöröshagymának a virága, és ezt akkor fotóztam, amikor hazajöttem, és lementem a kertbe. Akkor láttam, hogy milyen hatalmas, szép virágokkal van a vöröshagyma a kertben, és tele volt bogárral. Mondjuk, itt ez most bogármentes kép, de úgy van fényképezve, hogy két fénykép, két kép van egymásra fotózva, attól látszik ilyen elmosódottnak.”

A Topolya a részletekben lakozik fotópályázat 13 évvel ezelőtt indult útra.

Náray Éva, a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár igazgatója: „Azt szeretnénk, ha a pályázaton részt vevők megmutatnák Topolyából azokat a kis, apró részleteket, amelyek mellett lehet, hogy elmegyünk mindennap és nem vesszük észre, közben csodálatosak és nagyon szépek, és azt szeretnénk, hogy megmutassák a résztvevők a fényképeken keresztül, hogy mitől élhető ez a város, miért szerethető ez a város, és kinek mit jelent Topolya.”

Topolya község önkormányzatának a javaslatára a könyvtár elfogadta, hogy ezentúl két első díjat adományoznak – mondta Tomik Nimród, a Községi Képviselő-testület elnökhelyettese, aki helytörténeti kutatással is foglalkozik.

„Két, fotózásban és filmkészítésben is megkerülhetetlen személyről is neveztünk el díjat, Rind Istvánról és Egri Józsefről. Ők hosszú évtizedeken keresztül fényképezték, illetve filmezték Topolyát, és nagyon örülünk annak, hogy róluk most díjat tudtunk elnevezni.”

A fényképkiállításon második díjat kapott Vesna Vujičić, a harmadik helyezett pedig Sead Ajdari lett. Különdíjban hatan részesültek.

Topolya
Topolya Napok
fotókiállítás

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.