Ugrás a tartalomra

A topolyai Ács József Képzőművészeti Csoport kilencedik tárlata (videó)

2017.05.06
13:35
Megnyílt a topolyai Ács József Képzőművészeti Csoport kilencedik kollektív tárlata a helyi Művelődési Ház kiállítótermében
Megnyílt a topolyai Ács József Képzőművészeti Csoport kilencedik kollektív tárlata a helyi Művelődési Ház kiállítótermében. A topolyai nyugdíjas egyesület amatőr festőinek kiállítását nagy érdeklődéssel fogadta a közönség.   Tájkép, portré, csendélet - sokféle téma, különböző technikák jellemezték az Ács József Képzőművészeti csoport idei kiállítását. Kollár András, tag, Ács József Amatőr Képzőművészeti Csoport, Topolya: „Miután nyugdíjba mentem, úgy éreztem, hogy ez egy kiváló alkalom, hogy megpróbálkozzak egy kicsit a festészettel is, hogy valamit alkossak én is, és nem bántam meg, mert ahányan vagyunk, nem sokan, tízen, nagyon jó összeszokott társaság, nagyon jól érezzük magunkat, egymás képeit nézzük, megbeszéljük a technikákat.” festok kiallitas2 A festmények valamilyen módon Topolyát, a város szellemiségét ragadják meg. Az idei kiállításra egy csoportmunkát, önarcképeik mozaikját is elkészítették az alkotók. Szlifkó Klára, csoportvezető, Ács József Amatőr Képzőművészeti Szakkör, Topolya: „Ebben a korban már úgy gondolom, hogy azt fest az ember, amit akar és ahogy akar, ahogy szeret. Ha meg is mutatja, akkor már számítani kell arra, hogy kritika is éri majd, és azt is el kell viselni, de minden esetre nagyon jó hatással vannak mindannyiunkra ezek az összejövetelek.” kiallitas3 Közös alkotás, diskurzus, kísérletezési kedv és folyamatos fejlődés jellemzi a csoportot, amelynek munkáját Csernik Attila grafikusművész mentorálja. „Az összejöveteleink nagyobb része úgy történik, hogy ők hozzák a munkákat, amit otthon csináltak, és mindig csinálunk egy kis kiállítást, és ott megbeszéljük azt, hogy mi jó, mi nem jó, mire figyeljenek. Ilyen értelemben. Úgyhogy nagyon büszke vagyok rájuk, hogy erre a szintre elértek.” kiallitas4 kiallitas1 A kiállítást május 16-ig tekinthetik meg az érdeklődők a topolyai Művelődési Ház kiállítótermében.



 
kiállítás
Topolya
Ács József Képzőművészeti Csoport

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.