Ugrás a tartalomra

A történelem és Te - novemberben Desiré fesztivál

2021.10.27
13:24
2021.10.27
15:45
Forrás
Pannon RTV
Az eddigi évekhez képest sokkal több programmal várják az érdeklődőket, mondta Urbán András.

Kísérőrendezvényekkel, koncertekkel és persze külföldi színházi társulatok előadásával nyitja meg kapuit az idei Desiré Central Station november 19-én.

A nemzetközi regionális színházi fesztivál november 29-ig kerül megrendezésre Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színház szervezésében, amely A történelem és Te alcímet viseli. Az eddigi évekhez képest sokkal több programmal várják az érdeklődőket, mondta Urbán András.

A színház igazgatója hozzátette, 2 millió dinárt biztosít Szabadka Városa a fesztivál számára, ez egyharmadnyi összeg a megszokott eszközökhöz képest. Urbán azt mondta, remélik hogy ez csak időszakos megingása a városnak.

A fesztiválra a jegyek 300, 400, 600 és 800 dináros áron vásárolhatók meg a helyszínen személyesen vagy elektronikus úton.

Urbán András, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója: "November 19-én nyitjuk a fesztivált Nagy József utolsó rendezésével, koreográfiájával, az OMMA produkcióval, két ízben fogja játszani itt a Kosztolányi Dezső Színházban. November 20-án pedig a budapesti Stúdió K Színház vendégszerepel a Nero előadással. Ami külön érdekes, hogy Kosztolányi Dezső Nero, a véres költő című műve alapján készült Hegymegi Máté rendezésében. Gyarmati Kata vezeti ezt a kis pesti színházat, Hegymegi Máté pedig jövőre rendezni fog a Kosztolányi Dezső Színház repertoárján."

Desiré
fesztivál
színház
Szabadka

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.