Ugrás a tartalomra
Facebook/DesireCentralStationFestival

A történelem és Te - novemberben Desiré fesztivál

2021.10.27
13:24
2021.10.27
15:45
Forrás
Pannon RTV
Az eddigi évekhez képest sokkal több programmal várják az érdeklődőket, mondta Urbán András.

Kísérőrendezvényekkel, koncertekkel és persze külföldi színházi társulatok előadásával nyitja meg kapuit az idei Desiré Central Station november 19-én.

A nemzetközi regionális színházi fesztivál november 29-ig kerül megrendezésre Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színház szervezésében, amely A történelem és Te alcímet viseli. Az eddigi évekhez képest sokkal több programmal várják az érdeklődőket, mondta Urbán András.

A színház igazgatója hozzátette, 2 millió dinárt biztosít Szabadka Városa a fesztivál számára, ez egyharmadnyi összeg a megszokott eszközökhöz képest. Urbán azt mondta, remélik hogy ez csak időszakos megingása a városnak.

A fesztiválra a jegyek 300, 400, 600 és 800 dináros áron vásárolhatók meg a helyszínen személyesen vagy elektronikus úton.

Pannon RTV

Urbán András, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója: "November 19-én nyitjuk a fesztivált Nagy József utolsó rendezésével, koreográfiájával, az OMMA produkcióval, két ízben fogja játszani itt a Kosztolányi Dezső Színházban. November 20-án pedig a budapesti Stúdió K Színház vendégszerepel a Nero előadással. Ami külön érdekes, hogy Kosztolányi Dezső Nero, a véres költő című műve alapján készült Hegymegi Máté rendezésében. Gyarmati Kata vezeti ezt a kis pesti színházat, Hegymegi Máté pedig jövőre rendezni fog a Kosztolányi Dezső Színház repertoárján."

Desiré
fesztivál
színház
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű