Ugrás a tartalomra
Facebook/DesireCentralStationFestival

A történelem és Te - novemberben Desiré fesztivál

2021.10.27
13:24
2021.10.27
15:45
Forrás
Pannon RTV
Az eddigi évekhez képest sokkal több programmal várják az érdeklődőket, mondta Urbán András.

Kísérőrendezvényekkel, koncertekkel és persze külföldi színházi társulatok előadásával nyitja meg kapuit az idei Desiré Central Station november 19-én.

A nemzetközi regionális színházi fesztivál november 29-ig kerül megrendezésre Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színház szervezésében, amely A történelem és Te alcímet viseli. Az eddigi évekhez képest sokkal több programmal várják az érdeklődőket, mondta Urbán András.

A színház igazgatója hozzátette, 2 millió dinárt biztosít Szabadka Városa a fesztivál számára, ez egyharmadnyi összeg a megszokott eszközökhöz képest. Urbán azt mondta, remélik hogy ez csak időszakos megingása a városnak.

A fesztiválra a jegyek 300, 400, 600 és 800 dináros áron vásárolhatók meg a helyszínen személyesen vagy elektronikus úton.

Pannon RTV

Urbán András, a Kosztolányi Dezső Színház igazgatója: "November 19-én nyitjuk a fesztivált Nagy József utolsó rendezésével, koreográfiájával, az OMMA produkcióval, két ízben fogja játszani itt a Kosztolányi Dezső Színházban. November 20-án pedig a budapesti Stúdió K Színház vendégszerepel a Nero előadással. Ami külön érdekes, hogy Kosztolányi Dezső Nero, a véres költő című műve alapján készült Hegymegi Máté rendezésében. Gyarmati Kata vezeti ezt a kis pesti színházat, Hegymegi Máté pedig jövőre rendezni fog a Kosztolányi Dezső Színház repertoárján."

Desiré
fesztivál
színház
Szabadka

Most

12:30

Észak-Korea rakétát lőtt ki Japán fölé

Közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát lőttek ki helyi idő szerint ma reggel Észak-Korea fegyveres erői – tájékoztatott a japán sajtó. A rakéta átrepült a japán légtéren, és mintegy 4.600 kilométert tett meg, míg végül a Csendes-óceánban landolt.
10:40, Frissítve: 10:45

Már Angliában is védettek a hódok

Október elseje óta védett állatnak számítanak a hódok Angliában. Mindez négyszáz évvel azután történik, hogy szinte a teljes populációt levadászták.
10:31

Továbbra sincs pellet a szerbiai lerakatokban

Az áruhiány még júniusban jelentkezett, akkor az állam megpróbálta oly módon rendezni a piacot, hogy a pellet tonnánkénti árát 38 ezer dinárra korlátozta, és betiltotta a kivitelét. Ezek az intézkedések azonban nem stabilizálták a piacot.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.