Ugrás a tartalomra

A tótkomlósi fiatal fúvósok elbűvölték a magyarkanizsai közönséget

2024.02.03
19:49
2024.02.04
17:58
Forrás
Pannon RTV
A Tótkomlósi Ifjúsági Koncert Fúvószenekar fergeteges koncerttel örvendeztette meg a magyarkanizsai közönséget a Művészetek Házában.

A program Magyarkanizsa Helyi Közössége és a helyi Alapfokú Zeneiskola szervezésében valósult meg. A koncerten, ahol közel hatvanan zenéltek együtt, a klasszikus darabok mellett, musical és modern dalok is felcsendültek.

Krcsméri János, karnagy: „Az Elizabeth, a Sissi királyné halálát feldolgozó musicalből, amelyet 1992-ben mutattak be Bécsben, Magyarországon pedig a Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatták be, ebből részleteket adunk elő. Játszunk egy nagyon szép keringőt, Iosif Ivanovici szerb-román származású zeneszerzőtől: A Duna hullámain. Játszunk egy Kálmán Imre operettből, a Palotást, és játszunk Brahms Magyar táncokat. A 21-ből, eljátsszuk az 5. és a 6.-at. A végén egy nagyon kellemes Dixieland zenével fogjuk zárni a hangversenyt.”

Magyarkanizsa
Művészetek Háza
Alapfokú Zeneiskola
koncert
Tótkomlósi Infjúsági Koncert Fúvószenekar
Krcsméri János

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:43, Frissítve: 13:50

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.