Ugrás a tartalomra

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

2024.04.18
12:09
2024.04.18
16:36
Forrás
Pannon RTV
A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Nagy volt az érdeklődés a tréfás hangversenyre, amelyen a könnyedebb zenék mellett modernebb hangzású dallamok is felcsendültek. A színpadon közel 100 tanár és diák előadásában tekinthették meg a szórakoztató programot az érdeklődők.

Tamara Krajtmar, igazgató, Petar Konjović Zeneiskola, Óbecse: „A műsor olyan lesz, hogy fent lesznek a tanárok és a tanulók is. Ez már nem először lesz, ez már a harmadik koncert amit együtt csináltunk a színpadon a zenekarral és a kórussal.”

A Magyarkanizsai Alapokú Zeneiskola decemberben megtartott hangversenye komolyabb darabokból állt, míg a mostani célja inkább az volt, hogy mosolyt csaljanak az emberek arcára. Nem véletlen, hogy éppen ebben a hónapban szervezték meg, hiszen pont olyan tréfás az előadás is, mint maga az áprilisi hónap.

Atyimcsev Judit, igazgató, Magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola: „Erre a tréfás hangversenyre igazából bennünk , tanárokban is kialakult az igény és úgy gondoljuk, hogy a közönségnek is nagy szüksége van rá, mert amellett, hogy mi komolyzenét játszunk kell egy kicsi ezen lazítani, kell egy kis nevetés és kell, hogy közelebb hozzuk a gyerekekhez is.”

Az előadást a telt házas közönség nagy tapssal és jókedvvel jutalmazta.

Magyarkanizsa
Művészetek Háza
hangverseny

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.