Ugrás a tartalomra

Új darabot mutat be az Újvidéki Színház

2023.02.23
15:29
2023.02.23
16:13
Forrás
Pannon RTV
Kedden bemutató lesz az Újvidéki Színházban. Romano Nikolić rendezésében az Antigoné - Be szép dolog puhára esni című előadást láthatják a nézők.

A próbafolyamat januárban kezdődött. Az alkotók szerint a közös munka gördülékenyen ment, hiszen a színészek nagy szabadságot kaptak a próbákon. A darab a színészek improvizációs szövegein alapul.

Venczel Valentin, igazgató, Újvidéki Színház: „A mi előadásunk azt kísérli meg kimondani, hogy áldozatot az igazságért, illetve az igazságosság megállapításáért érdemes meghozni akár egyéni szinten, akár közösségi szinten. Természetesen, mint egy járulékos probléma az előadás arról is szól, hogy a jog az mennyire semmilyen kapcsolatban nincsen az igazsággal. Tehát jog és igazság ellentmondását illetően, önmagában egy nagyon komoly drámai feszültséget teremt.”

Újvidéki Színház

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.